OVOME SE NISMO NADALI: Mirni Beroš podignuo glas i ušao obračun s Grbinom! Ovakvog ga još nismo vidjeli u političkoj areni! ‘Branim svoju čast i dostojanstvo’!

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Od omiljenog ministra prije godinu dana u jeku borbe protiv koronavirusa, do čovjeka kojemu opoziv visi za vratom. Tako se može nazvati put Vilija Beroša ministra zdravstva. Iako je danas u izjavi za medije premijer Plenković stao u njega sve se više u kuloarima spominje njegov opoziv a Peđa Grbin, šef SDP-a, najavio je kako će oporba tražiti smjenu, a to će čini se podržati i svi ostali oporbeni blokovi u Saboru. Grbin ga je danas i žestoko prozvao.

Nikad viđeni ministar Beroš

Mnogi su uvjereni kako će Beroš najvjerojatnije napustiti ministarstvo nakon lokalnih izbora za mjesec dana.  No ono što je iznenadilo je jednako žestoka reakcija Beroša prema Grbinu.

Usprkos svim glasinama i dalje najavljuje reformu zdravstvenog sustava kao da će na toj poziciji ostati dovoljno dugo, a premijer i članovi Vlade mu priskaču u pomoć odbacujući navode medija.

Beroš je danas na svom  Facebook profilu napisao kako će se boriti za reformu te da ne može dopustiti da se vrijeđa njegova čast i dostojanstvo.“Grbin i SDP su doprinijeli ovom stanju”

“Od Peđe Grbina i njemu sličnih može se očekivati samo da traže smjenu ministra zdravstva kao dio predizborne kampanje, ali je pravo pitanje koliko su iskreno i odgovorno spremni poduprijeti stvarne promjene u naslijeđenom sustavu zdravstva da bi svim hrvatskim građanima bilo bolje, a državi financijski racionalnije. I Peđa Grbin i njegova stranka bili su na vlasti, a problemi u zdravstvenom sustavu se nisu smanjili. Dapače, doprinijeli su današnjem opsegu. Mijenjajmo sustav i neracionalnosti. Provedimo zdravstvenu reformu, jer i poslije Beroša će biti neki drugi Beroš, a problemi će biti isti ako se ne postigne nacionalni konsenzus oko zdravstvene politike.

“Ne budite licemjeri”

Isto kao i za obrazovanje i mirovinski sustav. To su stupovi društva u kojem svi moraju participirati. Gospodo iz političke oporbe, ne budite licemjeri. Puna usta kritike, a ni grama volje da se istinski pokrenu promjene. Mogu podnijeti svaku kritiku, ali ne i lažne optužbe da u ovoj teškoj situaciji pogodujem bilo kome da se bogati na račun hrvatskih građana. Ne branim svoje ministarsko mjesto, ali svoju čast i dostojanstvo svakako, napisao je Beroš odgovorivši šefu SDP-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI