OVO SMO SVI ČEKALI! Raspudić i Plenković u duelu: Evo kako se proveo Nino!

Foto: Pixsell

Hrvatski sabor će glasovati o povjerenju novoj, 15. Vladi i drugoj koju će voditi aktualni premijer Andrej Plenković. O povjerenju Vladi, Sabor će glasovati odmah nakon završetka rasprave, za što su im potrebni glasovi većine svih zastupnika – 76, koliko ih HDZ ima s partnerima, zastupnicima manjina, NS Reformista i HNS-a. Nakon što ih Sabor potvrdi, predsjednik i članovi Vlade svečano će prisegnuti.

Nakon što je premijer Andrej Plenković predstavio program Vlade, repliku je imao i Mostov Nino Raspudić. “Kažete da ćete posebno skrbiti o Hrvatima u BiH. U deklaraciji donesenoj u Saboru, MVEP se obvezuje da podnosi izvješće o poštivanju deklaracije. Predlažete nam ministra koji nije obavljao svoj posao. Jeste li odustali od toga?”, rekao je Raspudić, na što mu je Plenković odgovorio kako nema zemlje o kojoj je više skrbio od BiH.

“Drago mi je da ćemo imati saveznika u jačanju statusa Hrvata u BiH. Ta deklaracija nije prošla konsenzusom. Nema zemlje koju sam više posjetio i kojoj sam više pomagao od BiH. Tako će biti i dalje”, rekao je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI