OVO JE ZA NJEGA VRLO NEUGODNO: Policija mu upala u ured, vrše pretrese, sumnja se na mito i korupciju

Foto: Profimedia

Austrijski kancelar Sebastian Kurz pod istragom je za davanje mita, objavili su u srijedu antikorupcijski istražitelji nakon pretresa zgrade Kurzove konzervativne stranke i ureda nekoliko njegovih najbližih suradnika.

Istragom je obuhvaćeno još devet osoba, priopćili su tužitelji.

Kako javlja austrijski list Der Standard, policija je pretresla prostorije stranke u Beču, a istražitelji su u sjedište ušli s nalogom za pretres koji se sastojao od nekoliko stotina stranica.


“Riječ je optužbama koje se tiču mita i korupcije. Srž optužbi odnosi se na istraživanja koja su objavljena u medijima i tiču se malverzacija u Ministarstvu financija Austrije”, navodi se. Policija je pretražila i ured austrijskog kancelara Sebastiana Kurza, ali i prostorije Ministarstva financija Austrije. U fokusu istrage su i Kurzovi najbliži savjetnici –  Stefan Steiner, službenik za medije Gerald Fleischmann, generalni tajnik Ministarstva financija Thomas Schmid i bivša ministrica Sophie Karmasin.

Tužiteljstvo i policija istražuju sporazume o suradnji i oglašavanju u medijima u ukupnom iznosu većem od 1,3 milijuna eura”, navodi Der Standard. Nakon pretresa, oglasili su se i iz Austrijske narodne partije (OVP) te su naveli kako su optužbe protiv austrijskog kancelara i drugih u ovom slučaju potpuno neutemeljene.Kancelar Sebastian Kurz još uvijek se nije oglasio o pretresima te se njegovo obraćanje očekuje nakon okončanja samita EU – Zapadni Balkan koji se održava u Sloveniji.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI