OVO JE VAN PAMETI! BIO JE PRIPADNIK ZLOGLASNIH CRVENIH BERETKI: U ratu silovao, u miru pljačkao po Potočarima

Nikoli Vida-Lujić bivši je pripadnik zloglasnih Crvenih beretki, a priča o njemu je potpuno nevjerojatna.

Ovaj osuđeni ratni zločinac koji je za silovanje Bošnjakinje u ratnom Brčkom osuđen na osam godina zatvora, nakon svega je pokazao neviđenu drskot te po istom gradu (točnije, Potočarima) – provaljivao, pljačkao i prijetio ljudima.

Nikoli Vidi-Lujić koji je nedavno u Njemačkoj uhićen po međunarodnoj tjeralici, ovih je dana sud u Brčkom odredio pritvor je zbog sumnje da je 2012. godine u Brčkom počinio razbojništvo i teške krađe.

Pljačkao u miru…

Sumnja se da je ovaj ratni zločinac prije osam godina upao u jednu obiteljsku kuću u mjestu Potočari kod Brčkog, vlasnicu kuće uz prijetnje srušio na pod, te joj oduzeo veću količinu novca i zlatni nakit.



Zatim je provalio u drugu kuću u Potočarima je nakon pretresanja svih prostorija otuđio kućanske aparate i dijelove pokućstva, odjeće i obuće. Također je osumnjičen da je potom pokušao provaliti i u trgovinu „Čarli“ u Brčkom, u čemu su ga na poziv građana spriječili policajci…

…silovao u ratu

Što se tiče njegove uloge u ratu, bivši pripadnik Crvenih beretki Nikola Vida-Lujić pravomoćno je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva zbog silovanja žene bošnjačke nacionalnosti sredinom 1992. godine u Brčkom.

Tužiteljstvo ga je 2018. godine optužilo da je 20. lipnja 1992. godine zajedno s još dva vojnika, naoružan pištoljem, ušao u obiteljsku kuću A. Š., gdje je, koristeći okruženje prisile i straha žrtve za vlastiti život, oštećenu silovao u više navrata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI