OVO JE PRIOPĆENJE MINISTARSTVA OBRANE SUSJEDNE DRŽAVE: ‘Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju’

Foto: Jure Mišković/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović se na svečanosti polaganja prisege 20. naraštaja kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman, između ostaloga, osvrnuo na nedavne izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o ubijenoj srpskoj djeci za vrijeme Oluje, objavilo je Dnevno.hr.

Zoran Milanović je rekao: “Ta priča s ubijenom djecom mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao netko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu.

Tu ima cijeli niz pitanja, koje Srbija u principu ni nema prava postavljati i taj njihov zakon kojim si prisvajaju pravo i moralnu auru da sude svemu što se dogodilo na području bivše Jugoslavije, u redu, ali tako u EU nećeš ući. Pored mene živog”, dodao je Milanović.

Njegova izjava odmah je uzburkala duhove kod naših susjeda, pa je tako Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da Srbija neće prestati tražiti pravdu za ubijenu srpsku djecu, sve dok je vodi predsjednik Aleksandar Vučić.

“Budući da je hrvatska politika prema Srbima mješavina kompleksa i loših namjera, nema razlike između hrvatske ljevice i desnice kada je riječ o odnosu prema Srbiji i srpskim žrtvama.



Kad se Milanović braniteljima hvalio svojim bliskim rođacima koji su bili pripadnici ustaškog pokreta, bio je iskren, kao što iskreno mrzi Vučića i Srbiju. Samo ustaše mogu reći da je “postalo nepodnošljivo mrsko prema ubijenoj srpskoj djeci”.

Dok Vučić vodi Srbiju, mi nećemo prestati tražiti pravdu za našu ubijenu djecu, ona nam vrijede istinu i pravdu, a ustaše neka i dalje prijete blokiranjem ulaska Srbije u Europsku uniju i neka održe obećanje da će učiniti nešto dobro za Srbiju bar jednom.

Europska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mjesto za Srbiju”, izvijestili su iz MUP-a Srbije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI