OVO ĆE JAKO ODJEKNUTI, TODORIĆ SLAVI I SVE IDE PREMA NJEGOVOJ POBJEDI! Najskuplje vještačenje proglašeno nezakonitim dokazom!

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo je danas odluku kojom je financijsko vještačenje Ismeta Kamala proglašeno nezakonitim dokazom.

Riječ je o vještačenju koje je temelj cijele optužnice za izvlačenje milijardu i 200 milijuna eura iz Agrokora.

Kamal je u veljači i ožujku ispitan pred optužnim vijećem kao svjedok, a ne kao stručnjak poljskog KPMG-a, koji je potpisao knjigovodstveno-financijsko-revizorski nalaz koji branitelji okrivljenika smatraju nezakonitim. Prvookrivljeni u aferi Veliki Agrokor i nekadašnji vlasnik tog koncerna Ivica Todorić prekinuo je prvo ispitivanje Kamala održano početkom studenoga prošle godine zatraživši izuzeće svih nadležnih sudaca i tužitelja, no zahtjev bivšeg vlasnika Agrokora je odbijen.

Odvjetnici optuženih u aferi Agrokor dulje vrijeme tvrde da je Kamalov vještački nalaz, koji je državu stajao 8.6 milijuna kuna, nezakonit jer su ga umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa s obzirom na to da su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave.

“Današnjem odlukom Optužnog vijeća vještačenje Ismeta Kamala proglašeno je nezakonitim i izdvaja se iz spisa, odnosno više nije sastavni dio spisa. Glavni razlog je taj što je Kamal radio u manjoj mjeri vještačenje, a veći dio radili su zaposlenici KPMG Hrvatska koji su pak radili za privremenu upravu Agrokora i za to bila plaćeni. Vještak mora biti neutralan i nepristran”,  kazao je odvjetnik Anto Nobilo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI