OVIM POTEZOM BILI SU IZNENAĐENI I MILANOVIĆEVI SURADNICI: Nitko ne želi otkriti što se događa s predsjednikom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U posljednjih nekoliko tjedana predsjednik Zoran Milanović iznenada je otkazao niz događanja na kojima je najavljen njegov dolazak no još tada nitko iz njegova tima nije želio otkriti što se događa i zašto predsjednik naprasno otkazuje najavljivane posjete, demantirajući njegove zdravstvene ili eventualne privatne probleme.

Iz samo njemu znanih razloga, Milanović je i tijekom svojeg posjeta New Yorku naprasno otkazao susret s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom.

Sastanak je, prema tvrdnjama njegovih suradnika, otkazao zbog neplaniranog važnog sastanka.

No tko bi u New Yorku, gdje boravi zbog Opće sjednice UN-a, mogao biti važniji od njegova glavnog tajnika, predsjednikovi suradnici ne otkrivaju ni nakon upita poslanih na adresu Ureda predsjednika.

Ipak, neformalno priznaju kako su i sami zatečeni tim njegovim potezom, tim više što u SAD-u boravi u društvu bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s kojom ondje navodno lobira za njen posao u ovoj i više nego važnoj organizaciji.



Što se događa s Milanovićem, pitanje je to na razini misterija na kojega se odgovor očigledno neće tako skoro ponuditi, no u svakom je slučaju zaredao serijal neobičnih i nadasve nevjerojatnih te neobjašnjivih poteza, a ovaj posljednji američki izgleda doista niti nije bio planiran jer o njemu pojma nemaju Milanovićevi suradnici, koji su ga pripremali za put u SAD.

Na dnevnom redu današnjeg boravka predsjednika Milanovića u New Yorku je govor na Općoj skupštini UN-a, kao i bilateralni sastanak s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI