OVAKVOG JURIČANA SE RIJETKO VIĐA: Vrlo nervozno odgovarao na teška pitanja, pomalo je izgubio živce

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Redatelj, aktivist i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan održao je press konferenciju.

Tema presice  je presuda Visokog upravnog suda u slučaju promjene imena Darija Juričana u Milan Bandić,  no naravno da je najviše zanimanja pobudila priča i njegova veza s Holdingom, i sastancima na kojima je spomenut od bivših čelnika Holdinga Ante Samodola i Nikole Vukovića.

Juričan je ponovio ono što je već objavio o spornom sastanku.

“Svrha mog dolaska na sastanak 4.10. bila je medijacija među stranama. Žao mi je što je došlo do medijskog prepucavanja. Ja u tome ne mislim sudjelovati. Nisam sudjelovao u bilo kakvim odlukama niti sam znao tko će biti izabran za predsjednika. Jako mi je žao što se to dogodilo. Ja sam uložio jako puno toga da se riješimo koruptivne vlasti Milana Bandića. Sve je bilo u javnom interesu. Svi moji filmovi i aktivizam je išao u tom smjeru. Niti sam sudjelovao niti namjeravam. Žao mi je što strane nisu našle zajednički jezik, ali ja u tome ne namjeravam sudjelovati”, rekao je Juričan koji je bio vidno uznemiren zbog novinarskih pitanja.

“Sve su strane pokazale da postoji dobra volja, no međutim strane međusobno ratuju i moja aktivnost je tu završila. Ne želim birati stranu. Išao sam tamo u najboljoj volji, htio sam da ovaj grad profunkcionira. Da građani prosperiraju od promjene vlasti, žao mi je što nakon 3 mjeseca već neke stvari ne funkcioniraju”, rekao je redatelj i potom nastavio:



“Da su me zvali tamo Nikola Grmoja ili bračni par Raspudić došao bih”, pojasnio je opet situaciju.

“Moja uloga tamo je bila da budem medijator između dvije suprotstavljene strane”, ponovio je dva puta.

Kada su mu novinari pokušali postaviti još pitanja o tome, prigovorio im je da ponavljaju pitanja pa ga je jedan od novinara pitao o promjeni imena i ministru Malenici.

Juričan kaže da ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica tri tjedna nije postupio po presudi Visokog upravnog suda o tome da se njegovo ime promijeni iz Dario Juričan u Milan Bandić i da je njegova građanska dužnost da ga uhiti. Kazao je da je riječ o namjernoj opstrukciji Malenice da se u matici promijene podaci da bi on mogao tražiti novu osobnu.

Juričan je napomenuo da ministar Ivan Malenica ne poštuje odluke te da je spreman za bijeg. Zato mu je pripremio “lisice”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI