OVAKO STASA HDZ-OVA MLADEŽ! Najrastrošniji zastupnik s manje od 1000 glasova opet je u Saboru

Sa 726 osvojenih glasova u Sabor će ponovno kao zastupnik HDZ Ante Bačić Baćo koji je u prošlom sazivu bio zamjena za Damira Krstičevića.

Baći možda na ruku ne idu izborni rezultati, ali ga zato definitivno mazi sreća.

To što se ni u ovom sazivu nije uspio samostalno domoći sabornice one koji podrbonije prate njegove saborske aktivnosti zapravo ne čudi. Baćo će naime ostati zamapćem kao tip koji se žestoko sukobio s Mostovim Mirom Buljom etiketirajući ga kao čobana.

”Pametan si za popizdit čobane jedan”, rekao je do tada nepoznati čoban mostovom zastupniku. Ubrzo potom posuo se pepelom i na društvenim mrežama uputio ispriku Mostovim kolegama. “Ispričavam se što sam burno reagirao na uvrede zastupnika Mosta, nakon što je zastupnik Panenić zastupnice HDZ-a nazvao kokošima, a zastupnik Nikola Grmoja mene uhljebom. Svjestan sam da moja reakcija nije bila primjerena ni mjestu ni vremenu i žalim što sam odgovorio na provokaciju. Mea culpa”, napisao je ovaj splitski HDZ-ovac koji je inače po zanimanju ekonomist.

Baćo je ujedno jedan od najmlađih zastupnika rođen je naime 1984-te godine, a na službenim stranicama Sabora stoji i da je diplomirao na splitskom Pravnom fakultetu. U kampanji za izbore održane 2016-te godine HDZ-ovci su Baću predstavili kao zaposlenika na mjestu projektnog analitićara u Studentskom centru Split pri Sveučilištu u Splitu. Bačić je ujedno bio predsjednik Mladeži HDZ-a te predsjednik Nacuionalnog odbora Mladeži HDZ-a, obavljao je i cijelu paletu drugih stranačkih dužnosti te bio županijski vijećnik.



Uz ostalo, u njegovom životopisu stoji da je bio regionalni asistent zastupnika u Europskom parlamentu u svojoj Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ono što u životopisu ne stoji, ali je svejedno vrijedno spomena je to da je Baćo najrastrošniji saborski zastupnik svoje stranke. U svega pola godine mandata potrošio je 89.488 kuna, na letove je otišlo preko 17 tisuća kuna, a na hotele čak 6000 kuna, no da priča poprimi još apsurdniju dimenziju valja spomenuti da je Baćo u prošlom sazivu bio jedan od najnekativnijih zastupnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI