OVAKO SE SPAŠAVAO ULJANIK! Procurio podatak o plaći stečajnog direktora

wikimedia

Za pola godine koliko je Damir Majstorović proveo na poziciji stečajnog upravitelja Uljanika d.d. nagrađen je s 248.986,56 kuna u bruto iznosu, dok će još 14.471 kunu dobiti na ime naknade stvarnih troškova. Inače, na pozicoju stečajnog upravitelja Uljanika Majstorović je imenovan odlukom Trgovačkog suda. I njegova primanja temeljena su na odluci pazinskog Trgovačkgo suda, odnosno suca Damira Rabara koji vodi stečajni postupak Uljanika, a ista se temelji na vladinoj Uredbi o kriterijima i načinu obračuna i plaćanja nagrada stečajnim upraviteljima. Konkretan članak na kojem se temelji obračun kaće da nagrada stečajnom upravitelju iznosi najviše 795 tisuća kuna, od čega s osnove vrijednosti unovčene stečajne mase prima najviše 630 tisuća, s osnove dodatne nagrade najviše 150 tisuća, a s osnove posebne nagrade najviše 15 tisuća kuna.

Dakle, ne radi se o plaći, već o nagradi za odrađeni posao, no kad se podijeli s brojem mjeseci koje je proveo radeći na stečaju Uljanika, ispada da će Majstorović u prosjeku biti nagrađen s 41,5 tisuća kuna u bruto iznosu, što bi, da se radi o plaći u neto iznosu, značilo nešto više od 25 tisuća kuna mjesečno, piše Glas istre.

“Ugodno sam iznenađen visinom naknade koja je određena za rad stečajnog upravitelja, što samo govori da je to u našoj zemlji jedan vrlo unosan posao”, komentirao je za ovaj medij šef Jadranskog sindikata Boris Cerovac dodajući kako je bivši stečajni upravitelj svoj posao u Uljaniku shvaao ozbiljno pa je za razliku od većine ostalih stečajnih upravitelja koji su imenovani po tvrtkama pulske brodograđevne kompanije, svakog dana dolazio u upravnu zgradu i radio na planu oživljavanja brodogradnje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI