Ovaj hrvatski grad je uvijek korak ispred drugih: Sada uvode uslugu koja je mnogima nezamisliva!

Grad Sveta Nedelja uvodi plaćanje javnih usluga kriptovalutama. Na konferenciji za medije, koju će gradonačelnik Dario Zurovec održati u petak, potpisat će Ugovor o procesiranju kriptovaluta s direktorom tvrtke Electrocoin d.o.o. Nikolom Škorićem.

Tvrtka Electrocoin vršit će uslugu procesiranja kriptovalute pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja.

Procesiranje znači konverziju kriptovalute u HRK prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge, a vršiti će se preko Platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin.

U posljednje tri godine Sveta Nedelja je provela najveće porezno rasterećenje, uvela najbolje softvere za transparentnost čime je postala i najtransparentniji grad, dvije godine za redom je proglašena najboljim gradom za gospodarstvo te je prva u RH uvela fiksni i varijabilni dio plaće za gradsku upravu temeljem ocjena građana, poručuju iz Grada.

Pokrenuli su savjetodavni e-referendum, otvoreni GIS sustav i Registar javne nabave te aplikaciju za praćenje sredstava za sport i vatrogastvo SOM Sport te su tako uveli potpunu transparentnost financija.Ovo je još jedna od niza mjera za digitalizaciju lokalne uprave.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI