OVA HRVATSKA STRANKA DIVI SE SJEVERNOJ KOREJI: ‘Drug Kim Jong Un razvija svemirski program i odupire se pritiscima’

Foto: Wikimedia Commons

Sjeverna Koreja u svakodnevnom je razgovoru čest sinonim za zli režim i tiraniju. No jedna registrirana stranka u Hrvatskoj joj se divi i čestita joj 76. godišnjicu osnivanja vladajuće stranke.

Riječ je o tzv. Socijalističkoj radničkoj partiji Hrvatske (SRP). Osim što je SRP samo kratica ima i semntičko značenje još jednog simbola komunizma, koje se često prikazuje uz čekić.

U svojoj objavi na fejsu SRP je čestitao godišnjicu osnivanja vladajućoj i jedinoj dozvoljenoj stranci u Sjevernoj Koreji. U njoj hvale Kim Jong Unovo čvrsto držanje pravca svojih prethodnika na čelu partije (iako je riječ o dinastiji) “bez skretanja”.

Također hvale sjevernokorejski nuklearni i “svemirski” program kao  veliki tehnološki doseg koji je kako tvrde postignut “u uvjetima stalnog agresivnog pritiska, prijetnji i provokacija od strane SAD-a”.

Osim što nerijetko na svojoj stranici veličaju propale i aktualne tiranijske režime, jasnu jugonostalgiju izražavaju u izrazima poput “septembar” i “drug”.



Neironičnu objavu prenosimo u cijelosti:

“76. GODIŠNJICA OSNIVANJA RADNIČKE PARTIJE KOREJE ??

10. septembra ove godine navršeno je 76 godina od osnivanja Radničke partije Koreje, vladajuće partije u Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji. Na čelu partije nalazi se drug Kim Jong Un, koji nastavlja pravcem kojeg su zacrtali njegovi prethodnici Kim Jong Il i Kim Il Sung, bez skretanja.

U uvjetima stalnog agresivnog pritiska, prijetnji i provokacija, koje dolaze od strane SAD-a. Usprkos posljedicama koje deriviraju iz takvog stanja Sjeverna Koreja je danas zemlja koja je u intenzivnoj izgradnji, koja je ovladala nuklearnom tehnologijom i koja razvija svemirski program. To joj polazi za rukom zahvaljujući snažnom osjećaju solidarnosti i ljubavi za neovisnost uobličenih kroz ideju Juche, čija načela nalažu da je samo korejski narod legitimni vladar Koreje.

Zanimljiv je detalj, prema kojemu je korejska Radnička partija prva koja je na svojoj zastavi uz simbol srpa i čekića priložila i pero, kao simbol znanja i kulture.

Čestitamo članovima RP Koreje na čelu sa drugom Kim Jong Unom godišnjicu osnivanja, sa željom za uspješan nastavak zajedničke borbe za ideju socijalizma i ljudske emancipacije”, stoji u Facebook bojavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI