Otvorili grob iz 1945., nećete vjerovati što su sve pronašli u njemu!

MUP

Policijska uprava vukovarsko-srijemska danas je izvjestila o nesvakidašnjem događaju. Naime, na mjesnom groblju u Borovu jučer u jutarnjim satima, prilikom otvaranja grobnice osobe koja je preminula 1945. godine, na dubini od 20-75 cm, pronađena je veća količina oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava.

Djelatnik komunalne tvrtke dojavio je policiji, a policijski službenik za protuekspolzijsku zaštitu na mjestu pronalaska iskopao je 4 automatske puške (“kalašnjikov”), 3 poluautomatske puške, 2 puške M-48, ručni raketni bacač, 17 ručnih bombi, 36 komada vojnog eksploziva TNT od 200 g, 500 g plastičnog eksploziva, 3 protuoklopne mine, 9 upaljača za protuoklopne mine, 20 m sporogorećeg štapina, nekoliko tisuća komada različitog streljiva, uređaj za detekciju radioaktivnosti, više komada nabojnika za automatske i poluautomatske puške.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivne naprave izuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite te će naknadno biti uništeni, a o svemu je obaviješteno Državno odvjetništvo u Vukovaru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI