Otpuštena njemačka službenica koja je razotkrila 300 slučajeva prevare!

flickr

Zaposlenica njemačke agencije za prijem imigranata, Landesaufnahmebehörde ili kraće LAB, u Donjoj Saskoj je otpuštena nakon što je razotkrila i policiji prijavila 300 slučajeva prevara njemačkog socijalnog sustava od strane imigranata.

Ne, takve stvari više se ne događaju samo u Hrvatskoj. Iako su masovne prevare izdašnog njemačkog sustava socijalne pomoći od strane muslimanskih imigranata javna tajna u Njemačkoj, i koštaju porezne obveznike stotine milijuna eura, čak i ljevičarski RTL je nedavno priznao kako vladine agencije oklijevaju poduzeti bilo što u vezi toga zbog “političke korektnosti” i bojazni da bi mogli biti optuženi za “rasizam” od strane agresivnih liberala.

Tako je stradala i neimenovana žena, službenica agencije LAB, odgovorna za izdavanje raznih dokumenata i nekih beneficija, poput “džeparca”, tražiteljima azila u gradu Brunswicku. Ona je otkrila kako velik broj njih koristi višestruke beneficije tako što se više puta prijavljuju kao tražitelji azila pod različitim imenima, te pod svakim identitetom – a za svaki dobivaju ispravne dokumente – koriste socijalnu pomoć i sve ostalo što im država daje, primjerice spomenuti “džeparac” od nekoliko stotina eura mjesečno, o čemu je pisao Kronen Zeitung. Neki od prevaranata, kaže izvješće, su se prijavili dva puta, no ima ih koji su se prijavili za socijalnu pomoć – i dobili je, tri ili četiri, a rekorder čak šest puta!

Policija joj čestitala, država dala – otkaz!

Zaposlenica je prevaru prijavila svojim nadređenima, i tražila je da se to prijavi policiji. Ali njezin šef je odlučio zataškati cijelu stvar, i povukao je ručnu. “Tražili su od mene da šutim o tome i ne poduzimam ništa. Rekli su mi da pospremim dokumente u podrum”, rekla je za NDR radio. Ali je kasnije zaključila, kao prava, ispravna, poštena Njemica, da s tim jednostavno ne može živjeti. Potom je otišla na policijsku stanicu. No, kad je policija došla njenim šefovima i zatražila dokumente, pokazalo se da su oni prilično odlučni da zataškaju sve do kraja, i da baš nisu kooperativni. Izvještaj policije kaže: “Voditelj specijalne komisije je javio svom nadređenom da je došlo do problema pri transferu dokumenata”. Tek obilaznim putem, preko ureda javnog tužitelja, i vodstva LAB-a, uspjeli su doći do dokumenata.

Istražitelji su pohvalili službenicu i rekli da je vrlo hrabra, te rekli kako bez nje nikad ne bi saznali za prevaru, niti za to koliko je raširena: ona sama je pronašla preko 300 slučajeva.  “O onom što se događa iza zidova LAB-a, mi ne znamo ništa i tome nemamo pristup,” rekao je Ulf Küch, šef policije u Braunschweigu. “Moramo se oslanjati na informacije iznutra kako bismo mogli inicirati krivični progon.”



E sad, kako je to Njemačka, očekivali biste da će manageri LAB-a dobiti otkaz, a službenica biti unaprijeđena ili bar dobiti povišicu. I tu sad uskače Ministar unutarnjih poslova Donje Saske, Boris Pistorius iz SPD-a, i kaže kako je “jasno da nije bilo zataškavanja” od strane LAB-a nakon što ih je policija kontaktirala. LAB je isto tako demantirao da je bilo ikakvog zataškavanja – i dao otkaz službenici koja je prijavila slučaj istog časa kad su saznali da je ona ta koja je prevaru prijavila policiji!

Sustav kontrole ne postoji!

Kao razlog za otkaz su naveli prekoračenje ovlasti, a usto su izrazili sumnju da su njeni dokazi uopće pomogli policiji. Ministar Pistorius je podupro odluku. U međuvremenu, istraga protiv prevaranata ide dalje, a hoće li biti poduzete kakve disciplinske mjere protiv rukovodstva LAB-a je još nejasno.  Jedan od istražitelja je rekao za Kronen, “U Njemačkoj ne postoji centralni sustav kontrole imigranata. Osim nekolicine zaposlenika LAB-a, ovo ne zanima nikog, niti je to itko primijetio. Službeno, ovo je prvi takav zabilježeni slučaj”. Neslužbeno, kaže on, svi znaju da se masovne prevare događaju, i da imigranti koriste sve načine kako prevariti njemački socijalni sustav, u što su očito jako dobro upućeni i brifirani od NGO-a koji ih i dovode u Europu. A u Austriji su pak takvi slučajevi i te kako dobro dokazani: od 2007. do ljeta 2016. bilo je 45.000 takvih slučajeva! Samo kao primjer, svaka druga od 90.000 odobrenih povlastica je nakon provjere otkazana ili preinačena! Štetu od tih prevara Austrija procjenjuje na 100 milijuna eura.

No Boris Pistorius je kategoričan, “Nema ni govora o zataškavanju”, rekao je u srijedu na pres konferenciji i objasnio je da je cijeli slučaj posljedica “greške u komunikaciji”. Kaže da je iritantno jedino što tih 300 otkrivenih slučajeva prevare nije otkriveno ranije. Incident je, kaže, “iznimka” do koje je došlo uslijed velikog i naglog priljeva imigranata.

No je li to baš tako? Pitanje socijalnih beneficija za tražitelje azile je došlo u središte javnog interersa nakon Božićnog napada u Berlinu, kad je otkriveno da je napadač Anis Amri imao njemačke dokumente izdane na nekoliko različitih imena. Naravno, on nije jedini, brojni su takvi, i javnost je odmah posumnjala da brojni imigranti koriste višestruke identitete kako bi se domogli višestrukih socijalnih povlastica. Njemačka vlada je već potrošila milijarde na zbrinjavanje imigranata – stanove, tečajeve integracije, i slično. Lani je ministar financija čak rekao kako će cijeli izdašni višak u proračunu otići isključivo na zbrinjavanje imigranata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI