Otkriveno zašto je Petrov pod policijskom zaštitom i sedam mjeseci nakon OSTAVKE!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Jedan policajac vozi crnu limuzinu Audi A6, dok je drugi pratnja

Na mjesto predsjednika Sabora Božo Petrov dao je ostavku početkom svibnja ove godine. Prema zakonu, kao šef sabora bio je štićena osoba I. kategorije te je imao pravo koristiti policijsku zaštitu još šest mjeseci nakon odlaska dužnosti. No, Petrov je potvrdio kako ga i dalje danonoćno čuvaju i prate dva policajca iz Ureda za posebne poslove sigurnosti, javlja 24sata.

Nisam u mogućnosti to pričati, morat ćete pitati SOA-u”, rekao je čelnik Mosta Božo Petrov na pitanje zbog čega je još pod policijskom zaštitom.

Tvrdi kako nije on tražio zaštitu, već je to bio prijedlog Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) nakon izrade sigurnosne prijetnje. Jedan policajac vozi crnu limuzinu Audi A6, dok je drugi pratnja.

Ako oni ranije naprave sigurnosnu procjenu i zaključe da mi zaštita ne treba, ja ću je se odreći”, rekao je Petrov.

S obzirom na to da su svi podaci o pružanju takvih mjera označeni kao klasificirani nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaša konkretna pitanja”, priopćili su iz MUP-a.



I bivšeg potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa policija je čuvala čak pet godina zbog prijetnji koje je dobivao. Bivšoj premijerki Jadranki Kosor te bivšem šefu HDZ-a i bivšem ministru policije Tomislavu Karamarku osiguranje su ukinuli gotovo dvije godine nakon napuštanja dužnosti, pišu 24 sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI