Otkriveno već 14 lažnih diploma: ‘Varalice treba maknuti iz sustava’

screenshot

Nakon što je ministrica obrazovanja pokrenula provjeru vjerodostojnosti diploma u sustavu obrazovanja, lažne se otkrivaju gotovo svakodnevno. Sada ih je već četrnaest.

O tome, ali i kako riješiti nedostatak učitelja i profesora te koja će njezina poruka biti dobije li gradonačelnik Zagreba Milan Bandić počasni doktorat Zagrebačkog sveučilišta, za HRT je govorila ministrica Blaženka Divjak.

“I kad nemamo pojma imamo stav”, parafrazirala je ministrica Divjak stih iz jedne od pjesama Hladnog piva, ističući da je provjera vjerodostojnosti diploma za zaposlenike u sustavu obrazovanja jaka antikorupcijska mjera.

“Treba vratiti povjerenje u sustav i svatko treba preuzeti svoj dio odgovornosti”, istaknula je te kazala da je otkrivena još jedna lažna diploma.

“Zapravo je ukupni broj otkrivenih lažnih diploma 14. Uz danas objavljenu lažnu diplomu PMF-a iz Splita za “profesora” iz škole u Dubrovniku”, rekla je da je lažna diploma otkrivena i kod jednog zaposlenika Škole za cestovni promet.



“Učenici neće snositi posljedice nečije prijevare, a oni koji su varali snosit će posljedice”, rekla je Divjak.

Opovrgnula je ukidanje malih područnih škola, rekavši da je u pitanju lažna vijest, koju su iskoristile “jedna politička stranka i neke županije za različite politikantske ideje”.

“Ministarstvo daje podatke i ciljeve, smjernice, a županije i gradovi su te koje predlažu mrežu škola na svom području, objasnila je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI