OTKRIVENI ŽIVOTOPISI MINISTARA Ima svega – viteza, lovaca, sportaša… Evo što su naveli

Vlada je poslala u Sabor i životopise ministrica i ministara koji su sinoć potvrđeni saborskom većinom od 76 ruku. Zanimljiva je rubrika hobiji koju su napisali sami novi članovi Vlade. Neki su izbjegavali bilo što osobno, nego se držali suhih podataka o obrazovanju i političkoj karijeri. Baš svi koji su u braku navodili koliko djece imaju.

Rubriku ostalo i hobiji su očito popunjavali po dobroj volji, pa je zato zanimljivo vidjeti koji su tu rubriku preskočili, a koji su istakli stvari koje ih opuštaju. Nekima je to neka sportska aktivnost, a nekima čitanje filozofske i političke literature. Naveli su obvezno i koje jezike govore, piše 24 sata.

Andrej Plenković ističe da je otac dvoje djece, te da govori engleski, francuski, talijanski i njemački. A kao jedini hobi navodi košarku za koju je bilo poznato da voli igrati. Što još smatra važnim u svojoj karijeri izvan službenog napredovanja: da je održao predavanja na brojnim domaćim i stranim fakultetima i institucijama, te da je bio predsjednik Europskog udruženja studenata prava i to prvo na razini Zagreba, pa godinu kasnije za Hrvatsku, a već godinu dana kasnije i na razini Europe.

Tomo Medved se čuvao bilo kakvih privatnih podataka osim da je otac troje djece, ali je zato redom nabrojao devet priznanja koje je dobio za svoje ratne zasluge. Kaže, govori engleski.

Zdravko Marić također je otac dvije djece, a malo je bilo poznato da uz engleski govori i talijanski. Ali zato ima kao hobije set sportskih aktivnosti kojima se održava fit: Igra tenis, košarku i odbojku, ali i trči.



Novi potpredsjednik Vlade Boris Milošević isto je samo naveo da je otac jednog djeteta, a svi ostali podaci su strogo poslovni i uglavnom poznati.

Zato je Oleg Butković iznenadio. On se opušta i čitanjem političke i filozofske tematike, ali i boćanjem i kartanjem. Te igranjem nogometa. Otac je dvoje djece.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman naveo je da uz engleski i njemački zna i bugarski i mađarski jezik, naširoko je pobrojao sve funkcije koje je obavljao, ali od privatnih podataka je otkrio tek da ima dvoje djece.

Mario Banožić prije godinu dana isticao je i svoje članstvo u lovačkim društvima, a kako je javnost loše reagirala, a u HDZ-u su bili cinični pa rekli da ima veze s obranom jer zna kako se nosi puška, potpuno je izostavio taj detalj u novom životopisu. Govori engleski i otac je troje djece.

Ali zato je ministra Ivan Malenica koji je u samoizolaciji zbog Covida-19 otkrio da je član Hrvatskog lovačkog saveza i predavač Lovnog zakonodavstva. Otac je dvoje djece i uz engleski i njemački govori i francuski.

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede opušta se uz klavir i pjevanje, što je navela kao svoj hobi. Majka je troje djece i služi se samo engleskim

Nataša Tramišak jedina je koja nije u braku. Ona ističe svoje stručne reference u radu sa EU fondovima, znanje engleskog i njemačkog, a navodi da u slobodno vrijeme trči.

Nova ministrica za turizam i sport je Nikolina Brnjac. Osim što navodi da je udana i da ima dvoje djece, ističe da su joj hobi trčanje i plivanje. Zna engleski i njemački, a opširno je pobrojala i projekte i istraživanja na kojima je radila.

Još jedan mladi ministar koji se opušta čitanjem stručne literature je Josip Aladrović. Ali on navodi i širok spektar sportskih aktivnosti. Igra nogomet, skija i trči. Otac je jednog djeteta, a zna njemački i engleski.

Rekorder po preferencijalnim glasovima, Vili Beroš isto je skrio bilo koje privatne podatke osim da je oženjen i otac dvoje djece.

Slično je i kod ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek koja je životopis ograničila na obrazovanje i karijerni napredak, ali ističe da je dobila i visoko odličje francuske vlade: Red viteza umjetnosti i književnosti. Udana je i govori tri jezika: engleski, francuski i talijanski.

Radovan Fuchs jedini je ministar u novoj Vladi koji zna ruski jezik, a i on je umjesto stvari kojima se opušta naveo radije da je autor 100 izvornih znanstvenih radova i 11 knjiga. Oženjen je i otac dvoje djece.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI