OTKRIVEN LABORATORIJ ZA PROIZVODNJU MARIHUANE: Kod 40-godišnjaka pronađeno pola tone stabljika i 16 kilograma marihuane

PU Šibensko-kninska

Prilikom pretrage stana i popratnih objekata kod 40-godišnjaka na području Vodica zaplijenjen je laboratorij za uzgoj, pola tone stabljika i 16 kilograma zapakirane marihuane, objavila je šibensko-kninska policija.

“Radi se o složenom kriminalističkom istraživanju koje se provodilo kroz više mjeseci. Značajno je, ne samo zato jer se radi o većim količinama i prodaji droge, već i o proizvodnji. Cjelokupnu obradu je provodila Policijska postaja Vodice”, rekao je Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

Pretres stana i popratnih objekata na području Čiste Male kod Vodica koje koristi osumnjičeni policija je uz sudski nalog provela 21. lipnja. Ukupno je pronađeno i oduzeto 15,9 kilograma marihuane vakumirane u vrećice, 148 stabljika canabis sative veličine od 62 do 240 centimetara procijenjene težine oko 500 kilograma. Osim toga zalijenjena su i 44 kanistra kemikalija za unaprjeđenje rasta biljki, 146 industrijskih rasvjetnih tijela, 41 industrijski ventilator, 152 električna transformatora, uređaj za vakumiranje te ostala popratna oprema i 5000 eura u manjim apoenima. Samo laboratorij vrijedan više od 100 tisuća eura.

Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura. Vrijednost zaplijenjene droge (15,9 kilograma) u ovom trenutku bi iznosila oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko, dok bi se na malo doseglo cijenu i od pola milijuna kuna.

Kostanić je istaknuo kako u navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti pobrana i stavljena u opticaj.Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu i kod suca istrage određen mu je istražni zatvor. Zbog proizvodnje i preprodaje droge prijeti mu do 12 godina zatvora.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI