Otac otete, silovane i ubijene Tijane: “Ubili su Davida, a roditelje stavili iza rešetaka. Što biste vi uradili da ste roditelj?”

screenshot Facebook

Igor Jurić je povodom slučaja Dragičević na svom Twitter nalogu napisao:

Možete li se staviti u kožu čovjeka čije dijete ubijeno? Zamislite da vas vaša policija ubjeđuje u suprotno. Zamislite da vas lažu, kako je tu noć vaš sin pljačkao. Zamislite da lažu da je bio pod dejstvom droga to veče. Zamislite da ubice nisu uhapšene. Šta biste radili da ste roditelj?”, napisao je Jurić.Igor Jurić osnivač je Fondacije Tijana Jurić. Fondacija je dobila ime po Jurićevoj kćerki, koja je u srpnju 2014. godine oteta, silovana i ubijena. Imala je tada samo 14 godina.

Podsjetimo, prije par dana majka Davida Dragičevića Suzana Radanović rekla je da će, ukoliko ih otjeraju, otići pred katoličku crkvu ili džamiju. Poručila je da “Ovo nije vjerska borba, nije bitna vjera i nacija”.

Majka se obratila javnosti, rekavši da ne zna kojim dokazima raspolažu protiv nje nakon što je dobila poziv za ispitivanje kao osumnjičena za neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

“Čekamo da vidimo hoće li nas policija opet otjerati. Ukoliko nas otjeraju, otići ćemo kod Komarice pitati možemo li se skupiti ispred Katoličke crkve. Ako nam ne daju, pitat ćemo ispred džamije. Ovo nije vjerska borba, nije bitna vjera i nacija što Davor stalno govori. Ovdje se radi o ubojstvu djeteta”, rekla je Davidova majka Suzana Radanović.

Članovi skupine Pravda za Davida su rekli da ne znaju gdje je Davor Dragičević i da zbog toga ne spavaju mirno.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI