Osumnjičeni za kriminal u Jadranskoj banci pušteni na slobodu bez jamčevine

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Svi su odlukom istražnog suca pušteni iz pritvora, a jamčevina nije određena

Svih četvero osumnjičenika za gospodarske zlouporabe u šibenskoj Jadranskoj banci – Ivo Šinko, bivši predsjednik Uprave, njegova zamjenica Marija Trlaja i član Uprave Mirko Goreta branit će se sa slobode, kao i Nikola Žnidarić kojeg se tereti za poticanje na to kazneno djelo, javlja HRT.

Svi su odlukom istražnog suca pušteni iz pritvora, a jamčevina nije određena, izjavila je Ankica Giljanović, odvjetnica koja brani Mariju Trlaju.

Predsjednik šibenskog Županijskog suda potvrdio je da sudac istrage nije donio rješenje o zadržavanju u pritvoru, ali je izrekao mjere opreza, prema kojima se osumnjičenici ne smiju približavati točno određenim svjedocima u slučaju gospodarskog kriminala u Jadranskoj banci.

Osumnjičena četvorka, koja je prema kaznenoj prijavi šibenske policije Jadransku banku oštetila za 42,5 milijuna kuna, uhićena je u utorak rano ujutro, a sinoć su privedeni u Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega i istražnom sucu koji ih je nakon saslušanja pustio na slobodu.

Očekuje se da će se šibensko tužiteljstvo žaliti na odluku suca istrage, s obzirom na to da su pritvor predložili zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI