OSUĐENI MLADIĆ U BIJEGU! Za prvooptuženim za grupno silovanje maloljetnice raspisana tjeralica

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Na sedam godina zatvora nedavno je za grupno silovanje i ucjene nad 15-godišnjakinjom iz okolice Zadra, osuđen prvookrivljeni mladić koji je trenutačno u bijegu!

Županijski sud u Zadru za njim je ovoga tjedna raspisao tjeralicu.

“Svih šestero okrivljenika se branilo sa slobode, a prvoookrivljenik nije došao na objavu presude. S obzirom na to da mu je izrečena kazna više od pet godina zatvora onda mu je po zakonu obvezno određivanje istražnog zatvora”, rekla je sutkinja Sandra Radanović.

Ona je 29. srpnja donijela presudu u tom postupku, objavio je Zadarski.hr.

Radanović, koja je ujedno i glasnogovornica tog suda rekla je kako je “mladić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina te je doneseno rješenje o određivanju istražnog zatvora koji je obligatoran”.



“Sud je dao nalog policiji da ga dovede u prostorije zatvora u Zadru te smo izdali tjeralicu. Policija ga nije pronašla nja njegovoj adresi, a kada ga pronađe bit će priveden”, istaknula je sutkinja.

Podsjetimo, kako je drugookrivljeni osuđen na kaznu od dvije godine i šest mjeseci zatvora, trećeokrivljeni mladić dobio je tri godine, a četvrtookrivljeni godinu dana zatvora. Za dvojicu maloljetnika izrečena je uvjetna kazna.

Petooptuženi maloljetnik osuđen je na tri godine pridržaja maloljetničkog zatvora, a šestookrivljenom maloljetniku izrečena je obaveza psihosocijalnog tretmana i 100 sati rada za opće dobro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI