OSUĐEN GINEKOLOG IZ REPUBLIKE SRPSKE: Dr. Dragan je prema trudnicama imao poseban tretman

Specijalist ginekologije Dragan Janjić iz Bosanske Gradiške osuđen je na novčanu kaznu od 10.000 KM zbog krivičnog djela primanje mita, javlja Faktor.

Iz Okružnog suda Banja Luka je navedeno je da je dužan platiti kaznu u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti ove presude.

“Ukoliko optuženi ne plati kaznu u roku, novčana kazna će se zamijeniti kaznom zatvora, tako što će se za svakih 100 KM odrediti jedan dan zatvora”, zaključak je suda.

Ponovljen postupak

Također, navedeno je da mu se oduzima imovinska korist u iznosu od 900 KM i 200 eura, a koja je pribavljenja izvršenjem krivičnog djela. Janjić je osuđen u ponovljenom postupku, nakon što je Vrhovni sud RS-a ukinuo presudu koja mu je izrečena u svibnju prošle godine kada je bio osuđen na 6.000 KM zbog primanja mita.



Optužnica koju je podiglo Tužiteljstvo RS-a, teretila ga je da je u više navrata uzimao novac od srodnika ili članova obitelji porodilja za obavljanje porođaja. U to vrijeme bio je načelnik Klinike za ginekologiju u bolnici u Bosanskoj Gradišci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI