OŠTEĆENJE JEDNE AMPULE MOGLO JE BITI POGUBNO! Carinik komentirao slučaj Brazilke koja je u tijelu skrivala kokain

Foto: Twitter/Domagoj Mikic/Dnevnik Nove TV

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Zračna luka Zagreb i Pošta Tihomir Žegrec komentirao je slučaj Brazilke koja je u tijelu nosila gotovo kilogram kokaina u ampulama.

Podsjetimo, putnica iz Sao Paula preko Lisabona avionom je doletjela u Zagreb, a kokain se nalazio u ukupno 76 ampula.

“Dotična osoba je putnica iz Brazila koju smo po našoj lokalnoj analizi u suradnji s drugim službama EU izdvojili kao sumnjivu putnicu na tom letu. Prilikom dolaska, putnicu smo od početka do kraja nadzirala kako ne bi napravila nešto što ne bi vidjeli”, rekao je Žegrec u Dnevniku N1.

“Prilikom pregleda smo posumnjali na moguće krijumičarenje narkotika. Kad smo izvršili pregled, radili smo intervju s dotičnom i vidjeli smo dosta nelogičnosti, kako je kupljena karta, gdje ide, koliko će ostati u Hrvatskoj, koliko ima novaca… To je bio jedan od elemnata da posumnjamo.”

Istaknuo je da kod putnice nisu pronašli kokain te da je odvedena na pregled u bolnicu.



“Koristili smo i uređaj koji je pokazao da je dotična osoba bila u doticaju s kokainom. Kokain kod nje nismo našli, ali sumnja je bila tako da smo je s policijskim službenicima otpratili u KBC Rebro gdje su liječnici ustanovili, putem detaljnog pregleda, da dotična ima u sebi nedozvoljene ampule. To je i priznala, imala je 76 ampula, 990 grama kokaina se ustanovilo”, rekao je.

“Mi smo tu žensku osobu spasili. Imala je veliku količinu proguranu i da je samo jedna ampula slučajno puknula, nažalost više ne bi bilo”, istaknuo je Žegrec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI