OSNOVCI U SLAVONIJI DOBILI ZANIMLJIVE BILJEŽNICE: Na njima je lik hrvatskog vojnika! No nekima to baš nije najbolje sjelo

Foto: Facebook

Darovanje učenika, i djece bilo za početak školske godine ili povodom blagdana ustaljena je praksa svih lokalnih zajednica i njihovih vlasti. Neki iz proračuna časte bilježnicama, neki i radnim bilježnicama, neki i školskom opremom.

No, ono što je samoj srži pozitivno ne mora uvijek baš tako završiti.

Na svojoj koži to su najbolje osjetili načelnik općine Darda Ante Vukoje i njegov kolega iz Sibinja, Josip Pavić koji su sad prozivani po medijima zbog, neki smatraju, neprikladnog dara.

Naime, općine Darda i Sibinj dostavili su tamošnjim školama komplet bilježnica. Na jednoj od bilježnica iz Dardi je silueta vojnika, u pozadini je hrvatska zastava, a stoji natpis: “Uspravno stojimo, ne klečimo ni pred kim, nismo mi nikoga tlačili. Nemamo ništa s tim!’ U Sibinju je među bilježnicama dijeljena i ona na kojoj se vidi silueta obitelji: majka, otac i dvoje djece  skriveni su pod kišobranom iznad kojeg “kapa” duga. I tu je sporan natpis na kojem piše: “Sve je ok, ali… Obitelj je uvijek na prvom mjestu!”.

Sestra dvanaestogodišnje učenice iz Darde na sve je reagirala na Facebooku.



“Dakle, prvi dan škole, dolazi moja sestra (12) kući i kaže, dobili smo bilježnice u školi. Pogledam ja te bilježnice, kad ono imam šta i vidjeti. Na ovoj fotografiji je bilježnica koju je moja dvanaestogodišnja sestra, a istu takvu i drugi njezini vršnjaci, dobila u školi. U školi koja vrvi od nacionalnih manjina (ne samo ovih problematičnih, strašnih Srba, već nekih desetak manjina), što učenika, što profesora i ostalih zaposlenika škole.

Ako su se slučajno zalomili neki roditelji (poput mojih) koji nisu svoju djecu naučili koja je razlika između ‘naših’ i ‘njihovih’, Općina se pobrinula da se djecu ipak upozna s gore navedenim pojmovima. S ponosom kažem da ova bilježnica ide za potpalu, moja sestra to sigurno neće nositi u školu. HDZ Općinski Odbor Darda hvala na poklonu”, poručila je jedna djevojka u objavi na Facebooku te priložila fotografiju bilježnice.

Reagirala je i jedna djevojka za bilježnice iz općine Sibinj, ona je prokomentirala poklon ispod objave načelnika Josipa Pavića koji se sam pohvalio donacijom, okomila se na onu gdje se obitelj štiti od duge.

“Kada smo kod bilježnica, Sibinjce smo učili da je obitelj najvažnija! Ali samo ako imate mamu i tatu, sve ostalo ne pripada obitelji, a posebno ne LGBT obitelji! Tako ako se našlo slučajno u školi dijete koje ne daj bože ima dvije mame ili dva tate, može zaključiti da njegova obitelj nije prihvatljiva,” napisala je učenica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI