Osmašica zapjevala ‘Čavoglave’ pa zaprijetila nožem: ‘Marš, Srbi’

Ilustrativna fotografija / LibreShot

Srbijanski mediji prenose kako je u Podgorici učenica osmog razreda u Osnovnoj školi  pjevala ‘Čavoglave’ ispred zbornice, piše Kurir. Nakon ovog čina uslijedio je nizverbalnih i fizičkih napada drugih učenika,

Svemu je, navodno, prisustvovao i dežurni nastavnik. Ista je djevojčica idućeg dana donijela i nož u školu te ga stavila pod grlo kolegici iz razreda. Zlostavljanju tu i dalje nije bilo kraja, naime, nakon toga je udarala šakama i nogama učenike iz razreda, na što su reagirali i roditelji.

Djevojka je, prema pisanju srpskih medija, u školu donosila letke na kojima je pisalo ‘Marš, Srbi’, a navodno je jednom prilikom u školu unijela i alkohol. Osim toga, mediji prenose kako je u školu donijela hrvatsku zastavu i vikala ‘Po***rem vam se na Vidovdan’.

– Smatram da je stvar otišla predaleko, a posebno što se događa u Osnovnoj školi. Konflikti iz društva se prenose na škole, a posebno su ugrožena djeca srpske nacionalnosti. Nedopustivo je pasivno ponašanje uprave škole i nastavnog kadra. Zadnji je čas da reagiraju nadležne inspekcije i resorna ministarstva, dok posljedice ne budu još veće – rekla je majka jedne učenice koja s problematičnom djevojčicom ide u razred.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI