OSJETNO HLADNIJE: Sve je to proljeće, ali još je moguć i snijeg!

Patrik Macek/PIXSELL

Popodne i navečer, kad padne temperatura, u područjima iznad 1000 metara bit će snijega

Nedjeljno jutro diljem Hrvatske osvanulo je uz osjetno niže temperature nego proteklih dana.

Promjena se dogodila naglo i brzo, a prognostičari navode da će biti kratkotrajna. Pad temperature ponegdje će biti praćen kišom, a u gorju je moguć i snijeg. Mjestimično će biti jakog, ponekad i olujnog vjetra.

No, već od ponedjeljka možemo očekivati ponovno sunčanije vrijeme.

Kako javlja DHMZ, u istočnoj Hrvatskoj danas će biti promjenjivo oblačno, uz sunčano poslijepodne, a prije toga može pasti i kiša. Uz umjeren sjeveroistočnjak najviša temperatura zraka iznosit će oko 12 °C. U središnjoj Hrvatskoj je također moguća kiša te slab i umjeren sjeveroistočnjak. Najviša temperatura iznosit će od 10 do 13 °C, javlja DHMZ. Gorsku Hrvatsku očekuje hladnije vrijeme, s najviših 7 do 10 °C. Sjeverni Jadran će imati temperature između 13 i 17 °C. Čeka nas promjenjiva naoblaka i kiša, a puhat će sjeveroistočnjak i na obali bura, koja će ponegdje biti jaka i olujna.

Popodne i navečer, kad padne temperatura, u područjima iznad 1000 metara bit će snijega. Snijeg mogu očekivati i viši predjeli Dalmacije. U nižima će biti kiše sredinom dana i popodne, uz vjerojatnu grmljavinu. Ujutro će puhati sjeverozapadni i zapadni vjetar, a poslijepodne će okrenuti na buru, također ponegdje jaku, s olujnim udarima, izvijestio je HRT.



Bura će popodne puhati i na jugu Hrvatske, a prije toga sjeverozapadnjak i zapadnjak. Također, i tu će biti naoblake uz povremenu kišu te pljuskove s grmljavinom. Najviša temperatura bit će između 15 i 18 °C.

Od utorka nas čeka toplije vrijeme, čak nadprosječno toplo za kraj ožujka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI