Orešković poručila da je Zakon o obnovi velika laž, Plenković odgovorio da smanji demagogiju; Jandroković dao opomenu

U Saboru je došlo do sukoba između zastupnice Dalije Orešković i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u koju se umiješao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je zastupnici dao opomenu, javlja Večernji list.

“Predsjedniče Vlade, ovaj zakon je velika laž. U samom zakonu ne propisuju se nikakvi programi. Naprotiv, izričito se kaže sve što je potrebno da se u obnovu krene propisat će se naknadno, što znači u sobičcima i hodnicima. Građani od toga sigurno neće sigurno imati koristi, ali ne sumnjam da drugi neki hoće”, poručila je Dalija Orešković

Premijer Andrej Plenković je na to odgovorio: “Ja se nadam da kao pravnica znate što radi izvršna vlast, a što predstavnička vlast. To je elementarna abeceda. Da sve damo na provedbu u Sabor, obnova bi trajala 200, 300, 500 godina. Ja vas molim da vašu demagogiju smanjite. Jer sve ovo što ste govorili, da ovakav zakon kojim država uzima toliki teret na svoja leđa, je zaista bezobrazno kvalificirati kao laž”.

Orešković mu je uzvratila: “Smatram neprimjerenim da me predsjednik Vlade naziva bezobraznom.

U raspravu se ubacio i predsjednik Sabora Jandroković: “Vi niste dobili opomenu kada ste rekli da netko laže. Onda ste dobili odgovor, pa nisam dao opomenu jer sam smatrao da je to rasprava iako neugodna”,



Na šta je Orešković rekla “Velika je razlika reći da je neki dokument laž i ići na osobnu razinu”.

“Sada dobivate opomenu. Izvolite sjesti i ne upadajte bez da ste dobili riječ. Držite se pravila. Vi ste ti koji se stalno pozivate na njih”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI