OREŠKOVIĆ ‘OPALILA’ PO PLENKOVIĆU: Nije on sunce nad svim suncima, kaže ‘dat ću vam malo svoje milosti da se poslušne građane nagradi’

Tomislav Miletic/PIXSELL

Saborska zastupnica Centra Dalija Orešković je u četvrtak u Saboru komentirala jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da u “ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti”, aludirajući na moguće popuštanje mjera koje bi trebalo biti predstavljeno na današnjoj sjednici Vlade.

“Svakog građanina bi trebala zasmetati izjava kojom si Plenković prisvaja atribute koje nema niti bi smio imati, nije on sunce nad svim suncima, ne može se državom upravljati poput vladara”, rekla je Orešković i dodala kako je umjesto toga trebao reći da se na temelju objektivnih kriterija mjere mogu ublažiti.

“A ne da kaže ‘Dat ću vam malo svoje milosti da se poslušne građane može nagraditi”, rekla je Orešković za N1.

Kaže, Stožer je davnih dana izgubio kredibilitet i u javnosti ne postoji gotovo nikakvo povjerenje u motive za donošenje, kako je rekla, takozvanih epidemioloških odluka.

Slučaj rektora Borasa koji je pokušao objasniti zašto se cijepio preko reda, oštro je kritizirala.



“Cijela država očito funkcionira preko reda, preko veze, vlada je osmislila sustav nagrađivanja preko reda čitavog niza državnih dužnosnika koji nisu smjeli biti stavljeni u privilegirani položaj, to je model vladanja HDZ-a i preslikava se na sve obrasce društva. Boras je sam po sebi davnih dana pokazao da mu nije mjesto tamo gdje je do sada bio, primjer je to kako se on vidi i grabi ono što ne bi smio”.

O Davoru Filipoviću, HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba kaže, tu kandidaturu ne treba previše ozbiljno shvaćati.

“Interesi HDZ-a i Bandića su isprepleteni, niz desetljeća vladaju gradom. Kada bi on pobijedio, Zagrebom bi upravljao onaj tko ga je istaknuo, a to je Plenković”, rekla je Orešković i dodala kako se uoči lokalnih izbora u metropoli vodi diskvalifikacijska utrka u kojoj se kandidati obraćaju kao bijesne hijene.

Hoće li se ona kandidirati na izborima u Zagrebu?

“Nisam donijela tu odluku, Zagreb mora osvijestiti kakav grad mora biti, vratiti se na pitanje identiteta i razvoja. Na predsjedničkim izborima sam naučila da se ne smije reći ne, mislim da bi i netko drugi mogao biti pravi kandidat. Trenutak za stranku Centar dolazi kroz mjesec ili dva”, zaključuje Orešković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI