OREŠKOVIĆ O OSTAVKAMA PULJKA I IVOŠEVIĆA: ‘U Splitu se događa velika hrabrost, neka i HDZ podnese ostavke i neka izađu na izbore’

Screenshot/N1

Nakon što su splitski gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević dali ostavke na te funkcije te rekli kako “Split ide na nove izbore”, ostaje nejasno koji su to razlozi zbog kojih se Puljak ne želi odreći svog zamjenika. To je za N1 komentirala Dalija Orešković, saborska zastupnica stranke Centar.

Rekla je kako se u “Splitu događa velika hrabrost”.

Dalija Orešković ističe kako je pošteno pitati građane na izborima što misle o njihovom dosadašnjem radu.

“Neka i HDZ podnese ostavke i neka izađu na izbore”, naglasila je.

Na pitanje zašto je Ivošević toliko bitan Puljku, odgovorila je kako će on to objasniti svojim biračima u kampanji.



“I prvi put su išli kao tim, pokazali su kako se nadopunjuju, kako rade, i činjenica je da su ostvarili rezultate. To je ono što će staviti pred birače da o svemu tome presude”, rekla je Orešković.

Podsjetimo, DORH je prošli tjedan podignuo optužnicu protiv Bojana Ivoševića te mu prijeti do pet godina zatvora zbog prijetnji Nikolini Lulić, urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije.

Naime, Ivošević je 6. veljače oko 19,30 sati putem mobitela zaprijetio urednici Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić kojoj je nakon verbalne rasprave rekao “da će im se napiti krvi”.

Kako bi kod novinara izazvao osjećaj straha i uznemirenosti uputio je prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u Slobodnoj Dalmaciji koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji, navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva.

“Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici novinarki, a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti”, piše u optužnici.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI