OREŠKOVIĆ KOMENTIRALA UHIĆENJE TOLUŠIĆA: ‘S obzirom da je riječ o HDZ-ovom bivšem ministru, ovakav je potez očekivan’

Screenshot/N1

Uhićenje bivšeg ministra poljoprivrede HDZ-ovog Tomislava Tolušića za N1 je komentirala saborska zastupnica stranke Centar Dalija Orešković. Rekla je da s obzirom da je riječ o HDZ-ovom bivšem ministru, ovakav je potez očekivan.

Istaknula je da je u suštini problem to da se Hrvatska nije institucionalno izgradila, insititucije bi trebale biti temelj države.

“Da je ova HDZ-ova vlast htjela spriječiti vlastite koruptivne članove u toj bjesomučnoj krađi mogla je odredbom takve situacije spriječiti. Pravila su se tako radila da oni najpokvareniji u njima mogu najbolje proći. Institucije koje bi trebale provoditi zakone su dodatno slabljene što odabirom loših kadrova što samim ovlastima koje pojedina tijela imaju”, naglasila je Orešković.

Osvrnula se na šest godina mandata Plenkovića te dodala kako je u tom razdoblju “korupcija puštena s lanca”.

“Kad se jednom HDZ počisti s vlasti i netko preuzme kormilo potpuno devastirane države, morat će tu državu graditi iz početka”, rekla je.



Unutar sustava ima, kako navodi, kvalitetnih ljude i takvi ljudi vrlo često smetaju onim strukturama koje vuku konce iz pozadine i pokušava ih se iz sustava istisnuti.

Govorila je i o prijevremenim izborima te naglasila kako su se oni trebali održati davnih dana.

“HDZ je pobijedio na prošlim parlamentarnim izborima zato što je, među ostalim, izlaznost bila mala, bili su u jeku korone, bilo je puno manipulacije u medijskom prostoru,… bilo je puno faktora”, rekla je.

Komentirala je i izbore u Splitu te istaknula kako će Ivica Puljak morati zapeti i pokazati da Split može i mora biti predvodnik promjena.

“A s druge strane je čovjek koji nema svoje ja. Predstavlja se kao nezavisni kandidat, ali iza njega stoji mašinerija HDZ-a. Jedna politička opcija koja je okupacija svih javnih funkcija i resursa. Koja trideset godina sustavo uništava javno dobro i ruši javni interes”, naglasila je Orešković.

Komentirala je i opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša te dodala kako je oporba pokazala da se međusobno mogu dogovoriti, čega se HDZ pomalo boji, te da prati i radi.

“Oni koji sjede na strani vladajuće politike nemaju svoj intigritet i najvažnije im je da ostanu lojalni stranačkom šefu jer im je to jedina garancija da će ponovo dobiti svoju fotelju”, zaključila je saborska zastupnica Centra.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI