ORBANOV SURADNIK O IZBORIMA: ’70 posto izlaznosti je pokazatelj da je ovo slavlje demokracije’

Foto: Profimedia

Međunarodni glasnogovornik Viktora Orbana  Zoltan Kovacs za N1 je rekao kako su izbori protekli bez incidenata i neregularnosti.

“Još nemamo rezultate. Birališta su zatvorena, počinje službeno prebrojavanje glasova. 70 posto izlaznosti je pokazatelj da je ovo slavlje demokracije. Mađari izlaze na izbore u velikom broju i davali su dosad snažan mandat vladi, to će se i sad dogoditi. Velika izlaznost rezultirat će snažnim mandatom”, rekao je Zoltan Kovacs i dodao komentirajući optužbe oporbe da u Mađarskoj nema demokracije:

“To slušamo već 12 godina. Nemojte miješati političke optužbe oporbe koja temelji djelovanje na borbi protiv nas. Oni poriču sve što mi radimo, to nije lako. Politički narativ i poruka koju šalju je indikativna, ali morate zapamtiti da imamo visoku izlaznost, puno Mađara želi dati svoj glas i dati snažan mandat vladajućoj stranci.”

Kovacs kaže da je upravo ovaj intervju dokaz slobodnih medija u Mađarskoj dodajući da se ne treba obazirati na optužbe oporbe.

Na pitanje jesu li ovo izbori između Istoka i Zapada, rekao je: “Ne, to je izbor između onoga tko misli kakvi bi trebali biti nacionalni interesi Mađarske. Ovdje smo već tisuću godina i to znači da moramo živjeti prema tome i donositi odluke u najboljem interesu Mađara.”Kovacs pojašnjava poziciju Mađarske prema ratu u Ukrajini: “U prošlosti smo vidjeli optužbe, ali ako pogledate povezanost Francusku, Njemačku i Italiju, njihovu povezanost s Rusijom, ni Mađarska nije drugačija. To je stvar političkog ukusa što drugi misle i što bi se trebalo napraviti. Nismo nikad bili na toj strani u pogledu naših susjeda, u pogledu normalnih odnosa, a kad je riječ o ratu, morate razmišljati i o onome što će biti nakon rata i mislim da je to razlika između Zapadne Europe i nas.

Čvrsto i neupitno stojimo uz stajalište EU-a i NATO-a, a oni su jasno rekli tko je agresor. Mislim da ne treba slati druge poruke u ime mađarske politike. Treba razmišljati o tome da će doći mir i da ćemo morati razgovarati o tome.”

Na kraju je rekao da u odnosu Hrvatske i Mađarske suradnja u pogledu naftne industrije nije razjašnjena posljednjih godina. “Mađarska nije imala loše namjere u pogledu investicija, nadam se da ćemo uspjeti riješiti sve s Hrvatskom”, rekao je Kovacs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI