Orbánov govor koji mediji kriju: ‘Nikada ne smijemo prihvatiti zamjenu stanovništva’

Screenshot

Tijekom nedavnog govora mađarski nacionalističko-populistički premijer Viktor Orbán napao je ideju da migraciju treba iskoristiti za rješavanje demografskih problema s kojima se suočavaju mnoge zapadne zemlje.

Orbánov govor održan je na trećem demografskom summitu u Budimpešti, koji je održan 5. i 6. ovog mjeseca. Tijekom govora Orbán je naglasio da je najvažniji problem s kojim se Europa trenutno suočava pad stanovništva, prenosi mađarski internetski list 888.

“Zašto je to tako? To sigurno nije zbog neke bolesti kršćanske civilizacije – uostalom, broj kršćana raste u cijelom svijetu. Ovo je bolest Europe u cjelini” – rekao je Orbán.

Za mađarskog premijera imigraciju se nikad ne smije smatrati rješenjem za demografske probleme.

“Nikada ne smijemo prihvatiti zamjenu stanovništva” – izjavio je Orbán.



Orbán je također napomenuo da njegova vlada trenutno radi na snažnoj politici koja daje prioritet obitelji i potiče rađanje djece.

Bez obitelji i djece, nacionalna zajednica će nestati, objasnio je, “a ako nestane neka nacija, iz svijeta će nestati nešto nezamjenjivo”, prenosi Hungary Today.

Prema Orbánu, budućnost nacije i ljudi može se osigurati samo ako se nacionalnim obiteljima zajamče bolje financijske mogućnosti da imaju djecu, a ne da zbog loših uvjeta nemaju djecu.

“Pobijedit ćemo samo ako možemo izgraditi sustav u kojem će oni koji rađaju djecu živjeti znatno bolje nego da nisu osnovali obitelj”, nastavio je Orbán.

Ovo je način na koji mađarska vlada provodi svoju obiteljsku politiku.

Orbán je također kritizirao “besmisleni” takozvani zeleni argument da Europljani trebaju prestati imati djecu kako bi spasili zemlju, rekavši da bi ovakvu vrstu propagande trebalo u potpunosti odbaciti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI