OPREZ! U ovim čokoladama pronađena je salmonela, provjerite jeste li ju kupili

Foto: Pixabay/Ilustracija

Državni inspektorat koji izvijestio je kako se proizvođaču Barry Callebaut Belgium N.V. vraća pošiljka čokolade, nakon što je u njoj utvrđena salmonela.

Bila je upućena samo jednom poslovnom subjektu.

“Kao nacionalna kontakt točka za Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje – Rapid Alert System for Food and Feed putem EU-RASFF sustava, Državni ispektorat zaprimio je hitnu obavijest da je proizvođač Barry Callebaut Belgium N.V. u sklopu svoje samokontrole utvrdio prisutnost Salmonella spp. u dvije vrste čokolade, a što se kao uzrok potencijalne kontaminacije smatra lecitin soje”, navode iz Državnog inspektorata.

Obustavljena je kompletna proizvodnja te je proizvođač zatražio od klijenata da blokiraju distribuciju čokoladnih proizvoda proizvedenih 25. lipnja i kasnije.

“Inspekcijsko postupanje sanitarne inspekcije Državnog inspektorata je i dalje u tijeku zbog utvrđivanja eventualne prisutnosti proizvoda kod drugih subjekata u poslovanju s hranom na teritoriju Republike Hrvatske, a o čemu će javnost biti pravovremeno informirana”, dodaju iz Inspektorata.Facebook Comments

Loading...
DIJELI