Oprez na cestama, očekuju se velike gužve zbog praznika

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Već u petak u poslijepodnevnim satima gust promet uz povremene zastoje očekuje se na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, ali i unutrašnjosti

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, povremeno na cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, na pojedinim dionicama cesta u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8) te na pojedinim granicama s BiH, Srbijom i Crnom Gorom, javljaju iz HAK-a.

Već u petak u poslijepodnevnim satima gust promet uz povremene zastoje očekuje se na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, ali i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, zagrebačkoj obilaznici u smjeru čvora Lučko, autocestama A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na Krčkom mostu u oba smjera, riječkoj obilaznici, na cestama kroz Istru prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, na A7 Rupa-Diračje te dionici Orehovica-Šmrika, duž jadranske obale na prilazima gradovima i turističkim središtima, u trajektnim pristaništima te na većini graničnih prijelaza gdje su moguća višesatna čekanja.

Privremene regulacije prometa povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice “Oluje” 5. kolovoza:

  • u Slunju se tijekom subote očekuje veći broj posjetitelja, a na državnoj cesti DC1 kroz Slunj mogući su zastoji. Vozače pozivamo na strpljenje i razumijevanje ili korištenje obilaznih prometnica.
  • zbog proslave 22. obljetnice “Oluje”, 5. kolovoza od 07:00 sati do 06.08. u 00:00, bit će zatvorena DC33 u Kninu – Trg Oluje, Ulica dr. Franje Tuđmana i Ulica kralja Zvonimira, a od 10:00 do 13:00 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1- Ulica 4. gardijske brigade
  • 5. kolovoza od 21:00 do 21:05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije “Oluja” kratkotrajno će se obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk

Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u:

  • petak, 4. kolovoza, od 15 do 23 sata
  • subota, 5. kolovoza, od 04 do 23 sata
  • nedjelja, 6. kolovoza, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1(Lička magistrala).



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI