OPORBI UNATOČ BOŠNJAKOVIĆ I HDZ NE SUMNJAJU: Očekujem da možemo postići rješenje oko izmjene Ustava

Screenshot/N1

Saborski zastupnik HDZ-a Dražen Bošnjaković komentirao je najavljenu promjenu Ustava koju je predložila vladajuća stranka a također je komentirao i uvrštavanje prava na pobačaj u Ustav.

Smatraju, kaže, da izmjene koje su predložili dovode do boljeg uređenja referenduma. “Tek smo sad na prvom koraku, donosimo odluku da pristupamo izmjenama Ustava, a onda su drugi i treći korak konkretni, utvrđuju se izmjene pa se donose”, rekao je Bošnjaković za N1.

Ponudili su, dodaje, za promjenu Ustava i organskih zakona da to bude većina od onih koji su pristupili referendumu, ali ta većina ne može biti manja od jedne trećine birača upisanih u popis birača.

Ističe da su spremni razgovarati jer ako ne bude rasprave, otvorenosti i rješenja koja svi podržavaju to može i pasti. “Uvijek treba razgovarati i težiti boljim rješenjima, očekujemo da to možemo postići”, rekao je bivši ministar pravosuđa.

Komentirao je i uvrštavanje prava na pobačaj u Ustav te rekao kako to ne treba biti dio ovih ustavnih izmjena.



“Zakon imamo i iako je star u skladu je s našim Ustavom. Dobro balansira između prava žene na privatnost, a s druge strane štiti život. Većina stvari je dobro regulirana, ali nemamo dobre prakse”, zaključio je Dražen Bošnjaković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI