OPORBI SE OVO NEĆE SVIDJETI! ‘Nadam se da će se idući tjedan izabrati glavnog ravnatelja HRT-a’

Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je u petak u Požegi kako je važno za Hrvatsku radio-televiziju (HRT) da dobije glavnog ravnatelja, dodavši da joj je žao što je rasprava o njemu u Saboru “krenula u potpuno drugom smjeru”.

“Sabor je saslušao 13 kandidata, imali su prilike informirati se i o programu i o planovima. Meni je žao da je rasprava ponovno, umjesto da se fokusira na kandidate i njihove programe, krenula u nekom potpuno drugom smjeru, licitirajući o nekakvim nepostojećim sukobima interesa, špicen-kandidatima, i svim što je nažalost rezultiralo jučer onim što se dogodilo u Saboru”, rekla je novinarima prilikom otvorenja Mjeseca hrvatske knjige.

Naglasila je kako je HRT javni medij koji pruža one najvažnije i najvrjednije kulturne, dramske, filmske i obrazovne sadržaje te da moramo imati u fokusu činjenicu da taj javni servis moramo čuvati i još više jačati.


“Nadam se da će Sabor između ovih 13 kandidata sljedeći tjedan izabrati glavnog ravnatelja jer HRT-u treba stabilno vodstvo”, zaključila je Obuljen Koržinek.

Saborska sjednica prekinuta je u četvrtak navečer nakon što je oporba izišla pred govornicu te tako opstruirala početak rasprave o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a zatraživši poništenje natječaja za ravnatelja.Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaključio je u petak da su sjednice Odbora za medija na kojima se odlučivalo hoće li Robert Šveb biti kandidat za glavnog ravnatelja HRT-a bile neregularne te da se mora sazvati nova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI