OPET SU SE MALO ZAIGRALI! Maloljetnik u Zagrebu policiji poslao lažne dojave o četiri bombe: Policija ga privela u pratnji majke

Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

PU zagrebačka objavila je kako je privela maloljetnika kojeg se dovodi u vezu s lažnim dojavama o bombama u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke (Selska cesta, Horvačanska i Davorina Bazjanica) te jednoj zdravstvenoj ustanovi na području Centra (Klaićeva).

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Dana 21. studenog u kratkom vremenu između 12.35 i 13.20 sati, Policijska uprava zagrebačka putem svoje e-mail adrese zaprimila je dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na četiri lokacije i to u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke (Selska cesta, Horvačanska i Davorina Bazjanica) te jednoj zdravstvenoj ustanovi na području Centra (Klaićeva).

Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima.

Odmah po zaprimanju dojava, policijski službenici su žurno i bez odgode krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava, dakle radilo se o lažnim dojavama.Maloljetna osoba  koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI