OPET PROBLEMI U HV-U: Vojni specijalac pozitivan na kokain, MORH morao odmah reagirati!

Foto: MORH

Novi problem pojavio se u Hrvatskoj vojsci. Naime potvrđen je još jedan slučaj droge. U tom trenutku vojnik je bio izvan službe.

Kako su potvrdili iz MORH-a, 8. listopada je PU zagrebačka u posjedovanju kod pripadnika OSRH pronašla nedozvoljena opojna sredstva.

“Vojna policija preliminarno je testirala pripadnika HV-a na droge te mu je testom utvrđena prisutnost kokaina. Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva”, prenosi Dnevnik Nove TV.

Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva.

U Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane nulta je stopa tolerancije na nedozvoljena opojna sredstva i svaki slučaj bez iznimke, bit će sankcioniran, kazali su iz MORH-a i dodali:



“Pripadnici Hrvatske vojske svakodnevno profesionalno i predano obavljaju sve svoje zadaće, a njihova izvrsnost prepoznata je i cijenjena od saveznika i partnera. Zbog očuvanja ugleda moderne Hrvatske vojske i svih njezinih pripadnika koji časno služe Republici Hrvatskoj, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH nastavljaju provoditi jači nadzor i stegovne mjere u slučajevima zloupotrebe droga”.

Kako se pak neslužbeno doznaje radi se o pripadniku Zapovjedništva specijalnih snaga, postrojbe u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je zapovjednik brigadni general Perica Turalija zbog “afere droga” krajem srpnja razriješen dužnosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI