OPET PODIŽE BURU I KONTROVERZE! Milanović prvo negirao genocid u Srebrenici, potom se družio s Dodikom’? Oštrim pismom javile se i majke Srebrenice

Foto: Goran Mehkek, Tom Dubravec/Cropix

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović jučer je boravio gotovo tri sata na privatnom imanju Milorada Dodika, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

Milanović je jučer u popodnevnim satima stigao u Jajce u povodu 27. godišnjice oslobođenja tog grada, a tu se sastao s delegacijom bosanskohercegovačkog HDZ-a koju je predvodio Dragan Čović.

Kako doznaje Klix.ba, Milanović se sinoć u pratnji osiguranja uputio prema Banjoj Luci, točnije u selo kod Laktaša, gdje mu je domaćin bio čelnik SNSD-a Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Milanović se sinoć družio s Dodikom skoro tri sata, nakon čega se uputio prema granici i napustio teritorij Bosne i Hercegovine.

Da je Milanović “digao” na noge i banjalučku policiju potvrdio je za Klix.ba Igor Crnadak, glavni tajnik Partije demokratskog progresa.



“Dodikovo grljenje i ljubljenje sa Zoranom Milanovićem, zatvaranje autoceste i blokada prometa u gradu Banjoj Luci njemu u čast, dok Milanović svojim izjavama ponovo ubija stradale u akciji ‘Maestral‘ definitivni je dokaz da je Dodik hrvatski igrač i velika opasnost za srpski narod, izjavio je.

A mediji u BiH prenijeli su također jučer informaciju da je na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u Sloveniji, u sklopu procesa Brdo Brijuni, Zoran Milanović ponovno izazvao kontroverze izjavom kako “ima raznih vrsta genocida, ali da se u Srebrenici nije dogodio genocid”.

Klix.ba također tvrdi da je njegov stav branio jedino Dodik, dok su ostali šefovi zemalja, osim Aleksandra Vučića koji nije bio na raadnom ručku, osudili njegovu izjavu.

O svemu su se oglasile i majke Srebrenice koje su pisale hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog navodnog negiranja Srebrenice tijekom radnog ručka sa šefovima država Balkana.

Poručile su mu da nije više dobrodošao u Srebrenicu.

“Gospodine Milanoviću, bili ste u šoku, kada ste 2012. godine, došli u Srebrenicu na komemoraciju i dženazu žrtvama genocida, niste mogli sebi objasniti da se dogodio genocid na kraju 21. stoljeća, niste mogli vjerovati da je to mogao ljudski um počiniti, ali ste vidjeli da jest”, napisali su iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa, prenosi N1 BiH.

Ističu da je žalosno da Milanović nakon svega danas vrijeđa žrtve genocida i majke Srebrenice.

“Tko nema poštovanje prema tuđoj majci, nema ni prema vlastitoj. Poruke koje sada šaljete u 21. stoljeću, kada je sva civilizacija osudila genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, govori da ste nacionalist i jedan nedorastao političar u današnjoj Europi”, navode Majke Srebrenice u pismu Milanoviću.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI