OPET JE OPLEO I KAZAO ŠTO MISLI O BANOŽIĆU! Raspudić nema previše pohvala za njega: ‘Svima nam je jasno da je on potkapacitiran’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborski zastupnik Nino Raspudić komentirao je aktualna unutarnja pitanja koja su u sjeni ukrajinske krize.

Istaknuo je da bi jedna od stvari kojima bi se morali baviti je i pitanje zašto je došlo do poskupljenje cijena goriva s obzirom da linije opskrbe idu normalno kao i prije rata.

“U Saboru smo raspravljali o slanju naših 70 vojnika u Mađarsku, a da nas nisu izvijestili da Mađarska ne želi te naše vojnike. Mađarska gleda prije svega svoje partikularne interese, a to se vidi i u ovim cijenama energenata. Kod nas je nešto sasvim drugo. Naša vladajuća vrhuška nastoji signalizirati da je hrvatski nacionalni i ekonomski interes tek na drugom mjestu”, smatra Raspudić, govoreći za N1.

Istaknuo je da ostaje problem očite nekoordiniranosti NATO članica a uslijed neinformiranost šefa NATO-a Jensa Stoltenberga koji je kazao da je letjelica pala izvan Zagreba.

‘Što nam to govori o sigurnosti koju nam NATO može pružiti? pita se Raspudić.“Čini se kao da je tamo instaliran kao sinek tate Stoltenberga i nije dorastao funkciji. Nakon ovoga što je bilo, želim mu da što prije ode”, dodao je o NATO-ovom glavnom zapovjedniku Stoltenbergu.

“Problem je taj što mi nemamo strategiju naoružanja. Moramo vidjeti što je nama sve potrebno, što se može od partnera dobiti donacijom, a što se treba nabaviti. Svi mi vidimo da je ministar Mario Banožić potkapacitiran na svakoj razini za funkciju koju obavlja, ali umjesto da mu se rugao, trebao je dati jasne argumente zašto treba dati ostavku. Ako ovo što se dogodilo s padom letjelice nije razlog za ostavku, ne znam što jeste”, rekao je Raspudić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI