OPET BI MOGLO BITI REAKCIJA! Politički analitičar o obljetnici HOS-a: ‘To je spomendan hrvatske nacionalne sramote, pa i Tuđman se borio protiv toga’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti.

Osvrnuo se na konferenciju za medije Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) na kojoj je rečeno da je bespilotna letjelica koja je pala na glavni grad države članice EU

bila naoružana avio-bombom, koja je eksplodirala pri udaru u tlo.

“Ne znači da su govorili pogrešno. Smisao konferencije je da vas preplave informacijiama pa da na kraju ne znate o čemu je riječ. To je bio neki eksploziv koji se raspršio u čestice… Sve je nejasno, znamo da ništa ne znamo. Nisu nam ni mogli reći da boje znače Ukrajinu. Očito je bila greška i očito je krenulo iz Ukrajine. To se u ratu događa i točka”, komentirao je Puhovski za N1.

Na pitanje je li pressica poslužila za peglanje bombastičnih izjava, Puhovski je odgovorio:“Htjeli su smiriti razinu napestosti. Imate potpuno nevjerojatnu situaciju, pa taj PR bezobrazluk, žena prekida državnog odvjetnika… To se u cijelom svijetu događa. Dođe žena i kaže gotovo kad je procijenila da je nezgodno.”

“Pitanje je što je ta letjelica radila u Zagrebu. Premijer je govorio podatke koji nisu točni, a koje sigurno nije izmislio, netko mu je rekao. Imao je krive informacije dva dana nakon događaja. To pokazuje da imamo nered u obrani i katastrofalan nered u NATO-u. NATO se osramotio i u Hrvatskoj i u Mađarskoj. Pokazuje da nisu u stanju za sporu letjelicu procijeniti na kojem je teritoriju, a kamoli što drugo”, dodao je Žarko Puhovski.

Dotaknuo se i izjave vladinog izaslanika Matka Raosa, koji je 10. travnja bio u Splitu na obilježavanju obljetnice osnivanja Devete bojne HOS-a i rekao da ne  bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10.travnja 1941.godine.

“10. travnja treba obilježavati kao spomendan hrvatske nacionalne sramote. Mi smo brigadira slali kao miss svijeta. On je zviždač. Oni su hotimično oponašali tradiciju NDH i to nam je sad rekao jedan brigadir, otkrio nam je službenu tajnu. HOS je bio stranačka vojska HSP-a, kao što je službena bila stranačka vojska HDZ-a. To je vojska stranke koja željela gresivni rat. Priča se raspala za vrijeme Domovinskog rata”, rekao je.

Za Tuđmana kaže da je bio stari partizan koji se borio protiv toga. “Ja sam ’91. javno potpisao peticiju protiv uhićenja Parage”, naveo je Puhovski.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI