‘Opasni peder’ uzvraća udarac: Milo se vraća na Berkeley nakon nasilnih nereda, planira ‘Tjedan slobode govora’

Scene koje smo vidjeli na sveučilištu Berkeley prije dva mjeseca neodoljivo su podsjećale na Berlin tridedsetih godina prošlog stoljeća - nasilni prosvjedi jer je jedan gay Židov pokušao promovirati knjigu čije su izdavanje prosvjednici pokušali zabraniti. Kao i njegov govor. Jer, on je, kažu, nacist. A oni su antifašisti, i smatraju da je u redu premlaćivati naciste. To su svi oni koji se njima ne sviđaju iz bilo kog razloga, ili bez razloga.

Scene s donjih vida su snimljene kad je u veljači tehnološki guru, konzervativni komentator, autor i neokrunjeni car svih internetskih trolova Milo Yiannopoulos pokušao održati tribinu na sveučilištu Berkeley u Kaliforniji, inače epicentru kulturnog marksizma, kako bi promovirao svoju knjigu “Dangerous faggot” (“Opasni peder”). Sve je podsjećalo na Berlin 1934: nasilnici, skriveni iza anonimnosti u gomili, naoružani toljagama, krenuli su se fizički obračunati sa svima koji su htjeli prisustvovati tribini, uz razbijanje izloga i prozora, paljevine, divljanje. Knjiga nije zapaljena – jer još nije bila niti izdana, ali je izdavač na kraju odustao od objavljivanja. Brojni ljudi su ozlijeđeni, pretučeni, na snimci možete vidjeti kako “antifašist” iz čista mira šprica suzavac u oči djevojci koja je davala izjavu za TV. Spomenimo, kad već vučemo paralele s Berlinom tridesetih godina, da je Milo židovskog porijekla, imigrant, i homoseksualac (iako on sam inzistira na terminu “peder”), a u vezi je s crncem. Razlog? Milo je, kažu antifašisti, nacist i rasist. I pedofil. I, najgore od svega, podržava Donalda Trumpa. Sloboda govora je nešto čega se antifašisti, kao i njihovi duhovni prethodnici od prije 80 godina, najviše groze.

https://www.youtube.com/watch?v=M882AeD_oz0

U postu na facebooku svom dva milijunitom fanu Milo je najavio kako će se vratiti na Berkeley, unatoč nasilnicima iz antife. “U svjetlu trenutnih kontroverzi, planiram veliki višednevni događaj pod nazivom “Milov tjedan slobode govora” tijekom ove godine na Berkeleyu”, rekao je Milo u objavi za medije. “Održat ćemo govore i druženja i masovne zabave, sve u ime slobode izražavanja i Prvog amandmana. Svi su dobrodošli, neovisno o političkoj afilijaciji”.

faggot



020216berkeley LI-26-UC-Berkeley-riots-620x420 hammer-and-sickle-at-Berkeley-Getty-640x480

U nastavku Milo kaže, “Slobodi govora nikad se nije više prijetilo u Americi nego danas – naročito u navodnom središtu pokreta za slobodu govora (Berkeley). Dovest ću aktiviste, pisce, umjetnike, političare, youtubere, ratne veterane i transvestite s različitih dijelova političkog spektra da drže govore, podučavaju, partijaju. Stat ćemo ujedinjeni protiv “progresivne” ljevice. Glasno ćemo odbaciti otrovno nasilništvo i moralnu hipokriziju ratnika za socijalnu pravdu. Sloboda govora pripada svima – ne samo razmaženim derištima s faksa.  (Možda bi Mila trebalo pozvati na FFZG, op. MH!)

Tijekom Milovog tjedna slobode govora, dodijelit ćemo novu nagradu na slobodu govora – nazvanu po Mariu Saviu (aktivist “pokreta za slobodu govora” iz šezdesetih s Berkeleya, op MH) osobi za koju smatramo da je najviše uradila za slobodu izražavanja na UC Berkeleyu i okolnom području. Svaki dan će biti posvećen drugom neprijatelju slobode govora – uključujući feministice, “Black lives matter”, i Islam.

Ako UC Berkeley ne bude aktivno pomoglo naše planove i provedbu ovog događanja, produljit ćemo događanja na cijeli mjesec. Postavit ćemo grad šatora na trgu Sproul i prosvjedovati protiv takvog sramotnog zanemarivanja dužnosti sveučilišnih vlasti i ohrabrivati studente s drugih sveučilišta da postupe jednako. Namjeravam vratiti Berkeleyu njegovu zasluženu titulu, rodnog mjesta pokreta za slobodu govora  – sviđalo se to upravi sveučilišta i nasilnim ljevičarskim antifa siledžijama ili ne.

Da stvari neće ni ovaj put proći bez nasilja, već je poručila grupa BAMN, “By any means neccessary” – u prijevodu, “Bilo kojim sredstvima ako je potrebno” (što valjda uključuje sprječavanje Milovih govora i paljenjem govornika u pećici). Već sam njihov naziv govori o njihovoj ideologiji, uostalom: sva sredstva su dozvoljena u obrani svetog cilja obrane antifašizma od nekih tamo pedera i židova. Što jasno razotkriva i antidemokratsku i antiliberalnu prirodu tolerantnih liberala s Berkeleya, koji usto ne priznaju rezultate demokratskih izbora, jer smatraju da je izbor Trumpa nedemokratski, odnosno da predsjednik treba biti onaj kog su birali oni, a ne birači s pravom glasa. BAMN, organizator nasilnih nereda od prije dva mjeseca, je rekao kako su oni bili “zapanjujuće uspješni” i upozorio kako će opet odgovoriti istom mjerom usudi li se Milo vratiti se na Berkeley. Spomenimo i da u SAD postoji pritisak da se Mila, koji nije državljanin SAD (Britanac je, rođen u Londonu) izbaci iz SAD jer se zalaže za izbacivanje ilegalnih imigranata (zanemarujući pritom da je razlika između legalnog i ilegalnog imigranta jednaka razlici između gosta kojeg ste pozvali u svoju kuću i provalnika).

694940094001_5307846151001_tweet-843 MILO_AT_UCB_MORIN_005 milo-2 nintchdbpict000298679918

Facebook Comments

Loading...
DIJELI