ONI ĆE PRVI KRENUTI: Konzum počinje s iskazivanjem cijena u kunama i eurima! Evo što su poručili

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Konzum će od ovog tjedna krenuti s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga – u kunama i eurima.

O svemu su se oglasili priopćenjem:

Svi će artikli u Konzumu imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja. Dvojni prikaz cijena i prije zakonske obveze nastavak je politike otvorenog i transparentnog odnosa kompanije prema kupcima.

Jedan od nedavnih sličnih primjera je i Konzumovo sniženje cijena preko tisuću artikala u veljači ove godine u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o smanjenju PDV-a, što je kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj napravio i prije nego što je odluka stupila na snagu u travnju”, stoji u priopćenju.

Od 15. siječnja iduće godine plaćanje moguće isključivo eurima

Dvojne će se cijene iskazivati do 31. prosinca 2023. godine na svim proizvodima u svim Konzumovim prodavaonicama, uključujući i internetsku prodavaonicu. Pritom će se cijene u objema valutama prikazivati kroz cijeli proces odabira i kupnje artikala – na policama u prodavaonicama, u online košaricama, tijekom checkouta i potvrde narudžbe prilikom online kupnje te na izdanim računima.



Druga će faza početi 1. siječnja 2023. s uvođenjem eura, a važno je napomenuti da će se u kunama moći plaćati do 14. siječnja iste godine, uz povrat novca u eurima. Treća faza odnosi se na razdoblje od 15. siječnja 2023. godine kad će euro biti jedina valuta kojom će kupci moći plaćati u Konzumovim prodavaonicama.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI