ONEMOGUĆEN RUSKI PRISTUP OKUPIRANOM UKRAJINSKOM TERITORIJU? Ukoliko Rusija uspije izvršiti značajne popravke na mostovima, oni će ostati ranjivi

Foto: Guliver Image / Reuters

Vjerojatno su izvan upotrebe dva glavna cestovna mosta koja omogućuju ruski pristup okupiranom ukrajinskom teritoriju na zapadnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Zbog toga ih nije moguće koristiti za značajniju vojnu opskrbu, objavila je u subotu britanska vojna obavještajna služba.

Ukoliko Rusija uspije izvršiti značajne popravke na mostovima, oni će ostati ranjivi, priopćilo je ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva.

“Opskrba s kopna za nekoliko tisuća ruskih vojnika na zapadnoj obali gotovo se sigurno oslanja na samo dva pontonska trajektna prijelaza”, piše u ažuriranoj objavi ministarstva.

Lanac opskrbe je ograničen, a veličina svih zaliha koje je Rusija uspjela uspostaviti na zapadnoj obali vjerojatno će biti ključni čimbenik u održivosti tih snaga, navodi se u objavi.

Podsjetimo, Ukrajina je ranije najavila da će pokrenuti ofenzivu kako bi vratila svoje okupirane teritorije na jugu zemlje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI