ONA JE NAJMOĆNIJA SDP-ovka! Njen ulazak u Sabor izazvao je velike svađe u Partiji

screenshot

Najbolje odjevena saborska zastupnica, samo je jedna od titula koju nosi poznata SDP-ovka Sabina Glasovac, koja spada u skupinu najprepoznatljivijih zastupnica svoje stranke.

Generalno gledano, uz Biljanu Borzan, upravo je Glasovac jedina prepoznatljiva članica SDP-a, koja se uspjela nametnuti kao najaktivnija zastupnica, ali i kao žena koja nema dlake na jeziku. Baš tako opisuju je i njeni stranački kolege tvrdeći da se radi o britkoj, odriješitoj, ali i pravednoj dami koja svakome kaže ono što zaslužuje.

Bilo kako bilo, na ovim se izborima Glasovac saborskih klupa domogla kao nositeljica liste u četvrtoj izbornoj jedinici, u koju je dospjela kao zamjena za Domagoja Hajdukovića čiji je incident s partnerom punio medijske stupce. Nisu svi u SDP-u odobrili njen angažman u ovoj slavonskoj izbornoj jedinici, jer je Glasovac karijerno vezana u Zadar, u kojem je zbog unutarstranačkih peripetija niti nisu predložili za Sabor.

No, da bi po socijaldemokrate njen izostanak iz parlamenta ipak bio bolan udarac potvrđuje to što se već u prvim danima mandata u medijskom prostoru nametnula zbog kritika izrečenih na račun Marije Selak Raspudić. Inače, Glasovac je jedno vrijeme u SDP-u slovila za potencijalnu predsjednicu stranke.

Javnosti je pak Glasovac zapela za oko kao jedna od najžustrijih zagovornica kurikularne reforme, a za nju se trsila do te mjere da se počelo govoriti kako je upravo ona ta koja stoji iza Borisa Jokića, a kojega je, navodno, spojila s tadašnjim premijerom Milanovićem. Ta dama ostala je zapamćena i po napadu na suprugu bivšega premijera, Sanju Orešković, zbog sudjelovanja u Hodu za život, a te prigode nije se libila nasrnuti niti na Željku Markić, šeficu udruge U ime obitelji.Glasovac je, opisuju je njezini kolege u SDP-u, žena bez afera koja je karijeru izbrusila u Ministarstvu znanosti kao Jovanovićeva pomoćnica, a po odlasku s dužnosti, vratila se na svoje staro radno mjesto bez korištenja beneficija. Inače, Glasovac koja  je konkuririrala za gradonačelnicu Zadra, rođena je u Našicama, a diplomu profesorice njemačkog i engleskog jezika stekla je u Zadru iz kojega korijene vuče njezina baka. Po završetku studija zaposlila se u gimnaziji Frane Matušića, gdje je radila sedam godina. Tijekom studija pridružila se SDP-ovom Forumu mladih, a prvi značajan stranački zadatak dobila je još u eri Ivice Račana, koji joj je 2003.godine ponudio vođenje kampanje za parlamentarne izbore.

Nedugo potom postala je najmlađa vjećnica u skupštini Zadarske županije, nakon čega je prihvatila Jovanovićev poziv u Ministarstvo obrazovanja, u kojem je bila savjetnica za osnovno i srednje školstvo. Kada je Jovanovića zamijenio Vedran Mornar, ona je ostala na poziciji pomoćnice ministra, ali se već u svibnju te 2015., vratila u Zadar kako bi pripremala ogranak za parlamentarne izbore. Kada je, pak, SDP posrnuo na lokalnim izborima, Glasovac je nastavila inzistirati na provedbi kurikularne reforme, sipajući lavine uvreda na račun ministra Predraga Šustara.

Kao što danas žustro napada HDZ-ovce, tamo je nekoć srčano branila Zorana Milanovića i to od udaraca koje mu je nanosila izbačena Aleksandra Kolarić. Tvrdila je u to doba, ova potencijalna zadarska gradonačelnica, kako je Milanović najbolji izbor za premijera jer ima državničke kvalitete, odlučnost i radnu energiju. Premda je slovila kao Milanovićev kadar, u stranci je ostala postojana i u Bernardićevoij eri.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI