ON ZNA ŠTO JE RAZLOG TOGA: Račan Bandića i HDZ prozvao zbog ogromnog duga u metropoli!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Ivan Račan istaknuo je kako je sada jasno zašto je HDZ bio protiv rasprave o “kosturima iz ormara” jer je konsolidirani dug Grada Zagreba od 8,2 milijarde kuna ostavština Bandića i HDZ-a.

“Sada je jasno zašto je HDZ bio toliko protiv rasprave o kosturima iz ormara i zašto ih je htio sakriti. Konsolidirani dug Zagreba je 8,2 milijarde kuna. To je ostavština Milana Bandića, njegove stranke BM 365 i HDZ-a u Zagrebu”, istaknuo je Račan na konferenciji za novinare u stanci sjednice Gradske skupštine.

Ogroman dug od 8,2 milijarde kuna duboko će utjecati na budućnost Zagreba i na sve što će sadašnja gradska vlast morati raditi. “Jasno je da neće biti popularnih mjera niti ničega na što su građani navikli u populizmu prethodne administracije”, poručio je Račan.


O oporbi i HDZ-u koji je danas bio oštar prema gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, Račan kaže da neće ulaziti u njihove motive iako “svi razumijemo da su nastupi u Skupštini jedna vrsta teatra”.

Bilo bi korisno kada bi bilo malo više konstruktivnosti jer je HDZ na vlasti u državi, ali oni naprosto ne pomažu u rješavanju teške situacije u kojoj se našao Zagreb, sad kad je iznos duga od 8,2 milijarde kuna napokon konsolidiran, kaže Račan.“Kako je uopće moguće da Grad Zagreb bude zadužen za cijeli iznos svog proračuna, a Zakon o proračunu kaže da ne može biti zadužen više od 20 posto. Tu ima jako puno nejasnih stvari koje će trebati rješavati u godinama koje dolaze”, poručio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI