ON SE NE PREDAJE I ŽELI NOVI MANDAT: Šef HGK-a najavio svoju kandidaturu i pohvalio se učinjenim!

Patrik Macek/PIXSELL

Prije isteka mandata sadašnjeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK), Upravni odbor te institucije odlučio je krenuti u izbore za novog predsjednika ili predsjednicu. Izborna skupština treba se održati 4. listopada, rekao je u ponedjeljak na skupštini Komore Luka Burilović, predsjednik HGK.

Podsjetio je da je u saborskoj proceduri novi Zakon o HGK, koji bi u primjeni trebao biti od 1. siječnja 2022., koji među ostalim predviđa ukidanje plaćanja obvezne članarine za 96 posto članica, a to donosi niz promjena koje će Komora morati proći.

“Novi zakon i nikad zahtjevnije okruženje u kojem djelujemo traže značajne promjene. Mandat mi ističe za nekoliko mjeseci i nije pristojno da sve te velike promjene koje se očekuju u sljedećih nekoliko mjeseci trasira predsjednik koji je nekoliko mjeseci pred kraj mandata”, rekao je Burilović.


Ujedno je najavio svoju kandidaturu za čelnog čovjeka HGK.

Podsjetio je da je sa svojim timom od početka aktualnog mandata provodio reformu HGK, među kojima i najteži dio – otpuštanje radnika, čiji je broj smanjen za 300.Istaknuo je kako novi zakon predviđa dodatno otpuštanje radnika, potpuno rebrendiranje i novi sustav rada Komore.

Burilović je rekao kako je dolaskom na čelo Komore zatekao 670 djelatnika, sada ih je 380, a očekuje da će ostati maksimalno 250 ljudi i to u središnjici u Zagrebu, u 20 županijskih komora i u predstavništvima u inozemstvu.

Burilović je rekao kako HGK u 2022. treba biti krovna organizacija koja zastupa, promiče i štiti interese hrvatskog gospodarstva u zemlji i inozemstvu, ali i javno tijelo koje “servisira” i korigira ministarstva, čije su analize i stručni osvrti neizostavna podloga za odluke koje se tiču svih građana.

“Vjerujem u HGK, vjerujem da će i u idućem stoljeću biti kuća hrvatskog poduzetništva i da je novi zakon prilika da HGK i svi njezini zaposlenici postanu ogledni primjer suvremene, potpuno digitalizirane organizacije, koja putem županijskih komora još više osluškuje potrebe i radi u interesu svojih članica i čitavog hrvatskog gospodarstva”, istaknuo je Burilović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI