ON NIJE POZVAN A NITI TOLIKO EUFORIČAN! Milanović iz Vela Luka o Pelješkom mostu: ‘Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne stvari’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u srijedu da je Hrvatska Pelješki most čekala 16 godina dok je za neke jednako važne stvari čekala puno duže, poručivši kako je dobro da je most sada ovdje.

“O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godina. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje”, rekao je predsjednik Milanović u Veloj Luci na Korčuli.

Na izgradnju Pelješkog mosta, koji će skratiti putovanje, između ostalog, i do Vela Luke, Milanović se osvrnuo u prigodnom obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vela Luka.

Podsjetio je kako su planovi i pripreme izgradnje mosta trajale skoro 16 godina što, po njemu, nije tako dugo za tako veliki projekt.

Milanović je naveo i da je Vela Luka malo mjesto, ali da se bori za europske fondove te poručio mještanima da i ubuduće koriste europski novac.



“Koristite europske fondove, to je jedini smisao ove priče s Europskom unijom. Ovaj europski novac je naš novac i u teoriji ga ima duplo više od onoga što uplaćujemo. To treba iskoristiti”, zaključio je predsjednik Republike.

Na sjednici su, uz prigodan program i prezentaciju budućeg rada Općine, načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić i predsjednik Općinskog vijeća Vela Luka Zoran Manestar uručili općinska javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama te najuspješnijim sportašima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI