ON NIJE MILAN BANDIĆ! Tomašević morao odgovarati na pitanje o podjeli graha: ‘Ja imam svoj stil’

Screenshot Zagreb.info

U park Maksimir na proslavu Praznika rada u prijepodnevnim satima stigao je gradonačelnik Tomislav Tomašević. Pozdravio je i prisutne i probao zagrebačke specijalitete koji su se dijelili te dao izjavu za medije.

Na samom početku čestitao je Praznik rada.

“Kao što znate u parku Maksimir se pod organizacijom Grada Zagreba tradicionalno održava proslava Praznika rada što smo organizirali i ove godine. Uz prigodni program dijeli se oko 30 tisuća porcija graha, a novost su štrukle. U prvih pola sata podijeljeno je oko dvije tisuće porcija graha i štrukli, a očekujemo da će se to kroz dan povećavati”, izjavio je na samom početku Tomašević.

Na pitanje novinara o tome zašto nije nastavio tradiciju pokojnog gradonačelnika Milana Bandića koji je dijelio grah, odgovorio je:

“Ja nisam Milan Bandić, imam svoj stil. Razgovarat ću s ljudima, jesti s njima, ali ne moram dijeliti grah kao što je to radio bivši gradonačelnik”.



Otkrio je i o čemu je pričao s građanima.

“Reakcije su većinom pozitivne, a bilo je i raznih pitanja, komunalnih, o mirovinama i slično. Uglavnom se ljudi raspituju o kvartovskim problemima što mi nastojimo riješiti”, kaže gradonačelnik.

Komentirao je i uvjete rada te naglasio da su radnička prava danas glavna tema i da oni stoje uz sindikalno udruživanje i poziva sve radnike da se učlane u sindikate.

“Stojimo uz to što sindikati traže na nacionalnoj razini”, ističe.

Tomašević je govorio i o novim cijenama karata za vožnju žičarom Sljeme i poručio da je završeno promotivno razdoblje.

“Pratit ćemo kako će se kretati inflacija i tome prilagođavati cijene. Kao što znate ništa nismo povećavali od komunalnih usluga”, kaže Tomašević.

Natječaje za obljepljivanje niskopodnih tramvaja nije detaljno komentirao jer kaže da se radi o ugovorima koje je potpisala bivša vlast, a reviziju će napraviti nova Uprava ZET-a.

“To mi nije drag ugovor, najblaže rečeno jer obljepljivanjem reklama na tramvaje grad postaje shopping centar, a novac je zanemariv”, smatra.

Upitan o radničkim pravima i Prazniku rada, gradonačelnik je opet ponovio da se radnici moraju organizirati te da su najbolji način za to sindikati.

“Ono što je jedan od ciljeva Grada kao poslodavca je da iskorijenimo agencijski rad, a druga stvar je ugovor na određeno vrijeme koji se često zlorabe”, zaključio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI