ON ĆE IMATI SAMO JEDAN UVJET: Plenkovićev koalicijski partner također ostao zatečen! ‘Bio je jedan od najboljih ministara koje je Hrvatska imala”

Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak komentirao je ostavku ministra financija Zdravka Marića.

Ponovio je da ga je ostavka Zdravka Marića jako iznenadila.

“Sinoć sam to pročitao u medijima, ali kada prespavate jednu noć shvatite da tu ima razloga i da se čovjek koji šest i pol godina vodi ministarstvo zapravo opraštao nekoliko tjedana, ali nitko to nije uzimao ozbiljno”, rekao je Hrebak za N1.

Sad već  bivšem ministru ništa na zamjera.

Bavim se politikom 10 godina i nosim ogroman teret kao zastupnik i gradonačelnik. Čovjeka to iscrpljuje, a pogotovo mi je žao da tek kada ode ovakav ministar mi kažemo ‘jao, baš je bio dobar’. Od svih ministara, s njim sam imao najbolju suradnju. Bio je jedan od najboljih ministara koje je Hrvatska imala”, rekao je.



Kako navodi, Marić je najvjerojatnije ispunio sve svoje ambicije kao ministar financija, a odluka da podnese ostavku na neki način je i korektna.

“Da nije bio ministar, bio bi top menadžer u jednoj od većih europskih kompanija. Bio je i prije u Agrokoru”, kaže Hrebak.

“I njima je jasno da je on bio izvrstan ministar”, kazao je Hrebak o činjenici sa ni oporba nema previše toga lošeg za reći o njemu i njegovom radu.

Od novog ministra Marka Primorca kojem će dati podršku, tražiti će “da ne bude nikakve rošade”.

“Neka mu ne padne na pamet da uzima svoje ljude samo zato što su njegovi. Marić je ostavio apoteku u ministarstvu financija, financije su sređene i tamo rade ljudi koji taj posao imaju u malom prstu. Oni moraju ostati i to je uvjet naše podrške”, rekao je Hrebak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI